Get Adobe Flash player

Sa-i rasfatam pe copii de 1 iunie!

gastronomie

news_buzau_ 0006Pentru ca 1 iunie este o zi speciala pentru copiii de toate varstele, este ocazia perfecta sa-i rasfatam cu cadouri deosebite. Este o zi care trebuie pregatita cu multa dragoste si sarbatorita cu multa veselie. Si ce-i poate bucura mai mult pe copii, decat o petrecere frumoasa, cu un meniu special, alcatuit din aperitive amuzante, prajiturici colorate, delicioase si bauturi racoritoare pregatite in casa, intocmai pe gustul lor? Daca ii veti atrage si pe ei in pregatirea acestora, gatind impreuna, distractia va fi si mai mare. Petreceti clipe minunate, sarbatorind alaturi de copii de ziua lor!

Aperitive amuzante

news_buzau_ 0003Ingrediente: felii de castravete, felii de rosii, crema de branza, masline.

Mod de preparare: Crema de branza (preferata) se aseaza cu ajutorul unui pos, pe felii de castravete. Ochii se fac din bucati mici de masline, iar gura din fasii de rosii. Ca palariute se pot folosi ridichi sau rosii taiate in forma rotunda. Amuzante si colorate, vor inveseli orice platou de aperitive iar copii le vor adora.

Cescute din rosii
news_buzau_ 0005(1)Ingrediente:
rosii, crema de branza, albus de ou fiert, fasii de castraveti.
Mod de preparare:
Se taie capacul rosiilor si se golesc de continut cu ajutorul unei lingurite. Se umplu cu crema de branza preferata. Se prind tortite din felii de albus de ou fiert. Aburii care ies din cescute pot fi facuti din fasii de castraveti. Farfuria cescutei va fi capacul de rosie taiat, peste el se aseaza cescuta plina si aburinda.

Pizza vesela

news_buzau_ 0002Ingrediente: Blat: 1 cana apa calduta, 1 praf de sare, 100g unt, 10g drojdie, faina.
Topping: sunca, branza sau cascaval, masline, sare, piper, ou, rosii, verdeata.

Mod de preparare: Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sarea, untul topit si faina cat sa iasa un aluat potrivit de moale. Se framanta bine si se lasa la dospit pentru 20-30 minute. Aluatul se imparte in doua si se formeaza doua blaturi rotunde. Fiecare se unge cu ou batut cu sare si piper, apoi se decoreaza dupa propria imaginatie. Din felii de rosii si masline se pot face ochi. Din felii de sunca se fac sprancene, nas si gura. Din cascaval ras si verdeata se face parul. Din jumatati de felii de rosii se reprezinta obrajii, iar din spanac se taie mustatile. Se coc in cuptorul bine incins, timp de 15-20 minute.

Briose fluturasi

news_buzau_ 0004Ingrediente: Aluat: 3 oua, 100 g zahar, 100 ml lapte, esenta de vanilie, 120 ml ulei, 200 g faina, 1 lingurita praf de copt. Umplutura: 400 ml lapte, 1 plic budinca de capsuni, 4 linguri zahar, 200 ml frisca. Decor: gem de capsuni, miere, bombonele colorate.

Mod de preparare: Aluat: Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se pun hartiutele in tava de briose si se umplu cu aluat. Se coc 20-25 minute, in cuptorul deja incins, apoi se lasa sa se raceasca. Umplutura: Se amesteca laptele cu zaharul si praful de budinca. Se pun pe foc si se fierb pana se ingroasa, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca, asezand folie alimentara chiar pe suprafata budincii, pentru a nu se forma crusta. Se bate frisca si se amesteca in budinca racita. Asamblarea: Se taie un capac din fiecare briosa, apoi se scoate interiorul cu ajutorul unei lingurite. Locul ramas gol se umple cu crema. Capacele se taie in doua si se aseaza deasupra, peste crema, in forma de aripioare. Intre ele se aseaza cate o lingurita cu gem de capsuni. Aripioarele se pot unge cu miere si se pot decora cu bombonele colorate.

Milk shake cu capsuni

news_buzau_ 0007Ingrediente: 10-15 capsuni proaspete, 1 lingura miere de albine, 200ml lapte dulce, 4 linguri inghetata, 2 linguri frisca.

Mod de preparare: Capsunile se paseaza impreuna cu mierea pana se obtine un piure. Se adauga inghetata adusa la temperatura camerei, laptele si frisca. Totul se pune intr-un shake si se agita bine. Se toarna in pahare inalte, bine racite, care se pot decora cu capsuni intregi.

La multi ani si petrecere frumoasa!

http://truedelights.wordpress.com/

Ultima actualizare (Marţi, 31 Mai 2011 12:38)