Get Adobe Flash player

Preparate speciale de Haloween!

gastronomie

Chiar daca multi dintre noi avem rezerve in privinta sarbatorii de Halloween, nu putem nega ca pentru copii este un bun prilej de distractie si demancat dulciuri cat mai ciudate. Distrati-va alaturi de ei pregatind: Briose mumii de Halloween, Fursecuri dovlecei, Spider cookies.

Briose mumii de Halloween

Ingrediente:Briose: 150g unt, 200g zahar, 100g ciocolata neagra, 3 linguri lapte, 3 oua, 6 linguri faina. Glazura: 100g unt, 4 linguri lapte, 2-3 cani zahar pudra, esenta de vanilie.
Mod de preparare: Glazura: Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa. Briose: Untul, zaharul, ciocolata maruntita si laptele se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se topesc toate. In compozitia racita, se adauga apoi cele trei galbenusuri si faina. Se amesteca bine. La sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna aluatul in formele de briose si se coc in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Briosele se lasa sa se raceasca, apoi se dau forma mumiilor, cu ajutorul glazurii pusa intr-un pos, cu care se fac bandajele si cu drajeuri colorate drept ochi.
Fursecuri dovlecei
Ingrediente:
125g unt, 100g zahar pudra, un praf de sare, 2 galbenusuri, 1 cana piure de dovleac, aprox. 300g faina.
Mod de preparare: 300 - 400g pulpa de dovleac se rade mic si se pune la calit impreuna cu o lingura de unt, pana cand se inmoaie, apoi se paseaza cu blenderul pana se obtine o cana cu piure uniform. Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, faina si piure-ul. Se framanta aluatul si se lasa 20-30 minute la rece. Se dau apoi forma dovleceilor, formand mici bile pe care se traseaza linii din loc in loc, cu ajutorul unui cutit , iar in mijloc se infige o bucata de sticks. Se coc in tava unsa cu ulei, timp de 15-20minute. Dupa ce se racesc se pot picta cu glazura de zahar, dupa propria imaginatie.
Spider cookies
Ingrediente
: 125g unt, 100 g zahar pudra, un praf de sare, 2 galbenusuri, 2 linguri lapte, esenta de vanilie, 250g faina.
Mod de preparare: Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, laptele, esenta si faina. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la rece pentru 15-20 minute. Se intinde apoi in foaie subtire si se decupeaza fursecurile. Se coc in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina timp de 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu pasta din zahar farin. Foarte folositoare pot fi creioanele pentru decor de la Dr.Oetker.
Happy Haloween!

http://truedelights.wordpress.com/