Get Adobe Flash player

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Teatrul „George Ciprian” deschide stagiunea 2013 – 2014... la Stuttgart, Frankfurt pe Main, Munchen, Viena, cu spectacolul Parintii teribili de Jean Cocteau, traducerea: Sofia Dumitriu, cu: Magda Catone, Tomi Cristin, Diana Lupescu, Silviu Biris, Raluca Juganaru, un spectacol de Diana Lupescu. Turneul se va desfasura in perioada 19 – 27 septembrie 2013,

si este organizat in colaborare cu Institutul Cultural Roman (ICR), Ministerul Afacerilor Externe –Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, Pygmalion Theater Wien. Exista scrieri exceptionale ale secolului al XX-lea, piese scrise impecabil, care contin o poveste cu conflict puternic, piese care s-au jucat, cu deosebit succes, in toata lumea si care, acum, sunt aproape uitate. Cel putin la noi. Unul dintre asemenea texte, Parintii teribili de Jean Cocteau, (traducerea: Sofia Dumitriu) a fost montat de catre Diana Lupescu la Teatrul „George Ciprian” din Buzau. Actori din linia I: Magda Catone, Marius Bodochi/ Tomi Cristin, Diana Lupescu, Silviu Biris, Cristina Florea/ Raluca Juganaru – dau viata unei povesti tulburatoare, despre viata si moarte, despre legatura dintre parinti si copii (o relatie la limita patologicului), intr-un spectacol in care rasu’-plansu’ e mereu prezent. Comicul si tragicul sunt atat de bine intretesute, incat hohotele publicului se transforma in fior de emotie, aproape de lacrima. Este povestea unui tata, care se simte singur acasa, intre sotie cumnata si fiu si cauta scapare in bratele unei tinere deosebit de frumoasa. Este si povestea unei mame, care isi tradeaza sotul apropiindu-se periculos de mult de fiu si pe care nu vrea sa-l scape din mana. Este si povestea fiului, care doreste sa fuga din bratele mamei la varsta de 25 de ani, si se refugiaza in bratele unei tinere deosebit de frumoasa – intamplator, iubita (nestiuta) a tatalui. Este si povestea unei cumnate – matusa – sora, care (doar) pare ca a renuntat, cu multi ani in urma, la iubirea vietii ei – tatal de familie - in favoarea sorei, si care ii asasineaza pe toti cu grija si ordinea. Este si povestea unei case – harabaie, gata sa se cutremure.

Obiective principale ale turneului sunt:        

            -  Promovarea culturii romane in strainatate;

            -  Mentinerea unei legaturi vii a teatrului romanesc cu diaspora. Consolidarea statutului nostru ca teatru de proiecte, precum si a imaginii teatrului buzoian;

            - Mentinerea caracterului multicultural specific societatii noastre prin dezvoltarea cooperarii culturale internationale.      

             Teatrulul Dramatic „George Ciprian”, prin turneele sale, a reusit sa faca primii pasi pentru a-si castiga un public in Germania si, in 2012, chiar in Canada. De aceea, vrem sa satisfacem in continuare setea de cultura si asteptarile acestor spectatori, care, de fiecare data ne-au primit cu entuziasm si ne-au aplaudat indelung. Vom prezenta si de aceasta data un spectacol valoros din repertoriul nostru in Germania, dar dorim sa extindem aria de interes, prezentandu-l si la Viena (Austria). Mai mult decat atat, la astfel de evenimente participa si etnici germani, semn ca teatrul de buna calitate poate trece peste barierele de limba. 

Pe langa activitatea curenta, Teatrul Dramatic „George Ciprian” si-a propus, pentru anul 2013, un program special de turnee in strainatate, program prin intermediul caruia sa se poata mentine legatura cu romanii din diaspora. Colaborand cu artisti de notorietate, asteptati, cu multa emotie, de catre romanii din diaspora, teatrul nostru incearca sa dea mai multa atentie acelora care, dintr-un motiv sau altul, s-au rupt de Romania, riscand sa-si piarda radacinile.

          De mai multi ani, teatrul buzoian organizeaza turnee in afara tarii si de fiecare data a fost primit cu caldura si aplauze. Invitatiile de a reveni ne impulsioneaza si chiar ne obliga sa mergem mai departe.

Dorim permanentizarea acestor schimburi culturale. Gratitudinea publicului, emotia cu care suntem intampinati de fiecare data, invitatiile pe care le primim cu ocazia fiecarui turneu fac necesara continuarea unui asemenea proiect. Pe termen lung, speram ca acest proiect sa fie baza unei strategii durabile, pe care sa o dezvoltam in parteneriat cu institutiile din Romania, care au ca obiectiv promovarea culturii romane in tarile unde se afla si romani.

 

 

SPECTACOLE IN BUZAU

 

   06 OCTOMBRIE 2013, ORA 19.30, la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau, Teatrul ,,George Ciprian”, prezinta in premiera spectacolul:

 

,,FATA DIN CURCUBEU”, avind-o ca protagonista pe TANIA POPA, nominalizata la Premiul Uniter pentru cea mai buna actrita.

 

La  pian MARIAN HINCU

 

Text scris si regizat de  LIA BUGNAR

 

'Fata din curcubeu' este o prostituata fara adapost, care isi practica meseria in sala cinematografului Curcubeu, unde clientii si filmele se amesteca, iar personajul ajunge sa astepte cu lunile un milionar care s-o scoata la lumina, cum se intampla in 'Pretty Woman'. O poveste trista spusa cu mult umor, a unei vieti in care singurele motive de bucurie raman o pisica fara nume si un vis despre o afacere cu o toneta de inghetata, unde copiii saraci nu vor trebui sa plateasca.

Tania Popa interactioneaza cu publicul tot timpul piesei, adunand bani 'pentru pisica', vorbind despre filme, regizori si actori, cantand cantece rusesti si dansand, intr-o permanenta schimbare de registru.

Program spectacole:

21 OCTOMBRIE 2013, ORA 19.00, la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau, TEATRUL ,,GEORGE CIPRIAN”, prezinta spectacolul:

 

,,HAI S-O OMORAM PE MATILDA”-PREMIERA

 

DISTRIBUTIA:  IOAN ISAIU

 

                         ALEXANDRU PAPADOPOL

 

Regia: SORIN MISIRIANTU

 

  28 OCTOMBRIE 2013, ORA 19.00, la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau, TEATRUL ,,GEORGE CIPRIAN”, prezinta spectacolul:

 

ACT VENETIAN – de – CAMIL PETRESCU

         

DISTRIBUTIA:

 

 GILIOLA MOTOI

 

            LUCIAN PANZARU

 

           CLAUDIU ROMILA

 

VIOLETA HARET

 

 GEORGE MOTOI

 

Regia: GEORGE MOTOI

Scenografia  Daria NiGht

 

SPECTACOLE IN BUCURESTI

 

15 OCTOMBRIE 2013, ORA 19.30, TEATRUL TINERETULUI, BUCURESTI

PUSLAMAUA de  Pierre Chesnot

                       traducerea: Radu Beligan, un spectacol de George Motoi

 

DISTRIBUTIA:

 

 IRINA MAZANITIS

 

 JEANINE STAVARACHE

 

 GILIOLA MOTOI

 

 LUCIANA POPA

 

 MIHAI NICULESCU / STEFAN VELNICIUC

 

 GEORGE MOTOI

 

 

   22 OCTOMBRIE 2013, ORA 19.30, TEATRUL TINERETULUI, BUCURESTI

 

ACT VENETIAN – de – CAMIL PETRESCU

         

DISTRIBUTIA:

 

 GILIOLA MOTOI

 

            LUCIAN PANZARU

 

           CLAUDIU ROMILA

 

VIOLETA HARET

 

 GEORGE MOTOI

 

Regia: GEORGE MOTOI

Scenografia  Daria NiGht

 

   24 OCTOMBRIE 2013, ORA 19.30, TEATRUL NOTTARA, BUCURESTI

 

FII CUMINTE, CRISTOFOR! de Aurel Baranga

 

regia DIANA LUPESCU

 

scenografia: ADRIANA RAICU

cu:

SILVIU BIRIS 

 

RALUCA JUGANARU 

 

MAGDA CATONE

 

CRISTIAN NICOLAE

 

Iulian Gavriluta

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!