Get Adobe Flash player

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Sambata, 19 octombrie 2013, ora 10,30, la sediul din strada Pacii nr. 4, Casa de cultura „Ion Caraion” a municipiului Buzau si Cenaclul umoristilor  „Nicolae Grigore Mihaescu – Nigrim” organizeaza lansarea volumului  „Umor pe toate fetele - Cenaclul Nigrim” de Mihai Salcutan. Evenimentul are loc in cadrul manifestarilor ce marcheaza implinirea a 90 de ani de la fondarea Casei

de cultura a municipiului Buzau. Cartea prezinta o istorie a Cenaclului Nigrim, care anul acesta a implinit 14 ani de activitate neintrerupta, precum si o culegere din creatia membrilor acestuia. Ca cenaclu de umor ce se respecta prezentarea este facuta sub forma unui catren: Responsabilitate, la 14 ani de la fondarea cenaclului  Vom termina de-acum cu gluma,/ Anul asta-ncepe chinul,/ Uitam de tata si pe muma /…Ca ne scoatem buletinul! In acest rastimp membrii cenaclului au publicat 49 volume de autor, 6 volume in colaborare, au aparut in 76 de antologii si culegeri de epigrama, au castigat 97 de trofeie la concursurile nationale de gen, au postat peste 21.000  de epigrame scrise sau traduse in limba romana ale unui numar de 1.100 de autori romani si straini pe blog Epigrame. Citatepedia. ro. Cenaclul Nigrim este coorganizator, impreuna cu Casa de cultura „Ion Caraion” a municipiului Buzau, al Festivalului National de Epigrama „Cat e Buzaul de mare”, adevarata perla a coroanei activitatilor sale, care a ajuns in anul 2013 la cea de a XIV-a editie. Urcand an de an treptele afirmarii a devenit un punct de reper intre festivalurile de gen din tara sau, cum a declarat presei buzoiene maestrul George Petrone „un festival de formula 1”.  Aprecieri similare au fost facute, in repetate ocazii, de multe personalitati cunoscatoare ale fenomenului epigramatic, care detin termenii de comparatie corespunzatori. Reputatia Cenaclului Nigrim a determinat hotararea decernarii Premiilor anuale ale Uniunii Epigramistilor din Romania la Buzau, incepand cu prima editie, anul 2008. Festivitatea se desfasoara in cadrul seminarului Cu umorul nu e de glumit si este gazduit de Sala de festivitati a Primariei municipiului Buzau care, dupa  aprecierea lui Nicolae Iorga, ocupa una dintre cele mai frumoase cladiri administrative existente in tara. Participa George Corbu, presedintele Uniunii Epigramistilor din Romania si prof. univ. dr. Elis Rapeanu, membrii de onoare ai cenaclului.

 

I.G.

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!