Get Adobe Flash player

Vezi aici care producatori de lapte din judet sunt obligati din acest an sa respecte normele de igiena ale UE

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Dupa cum se stie, in acest an, micii fermieri din judet vor trebui sa respecte normele europene de igiena daca vor sa-si vanda laptele pe piata, in conditiile in care la 31 decembrie a expirat perioada de tranzitie

aprobata Romaniei pentru alinierea la cerintele comunitare de igiena a laptelui de vaca materie prima. Asadar laptele crud de vaca trebuie sa indeplineasca standardul de calitate din UE, respectiv numarul total de germeni sa fie mai mic sau egal cu 100.000/mililitru, iar numarul de celule somatice mai mic sau egal cu 400.000/mililitru. In aceste conditii, fermierii buzoieni trebuie sa produca numai lapte de calitate europeana (care respecta parametri de igiena de curatenie si de sanatate ai animalului si ai mediului de crestere), iar procesatorii trebuie sa preia numai lapte conform standardelor UE. Potrivit ANSVSA, micii fermieri cu 2-3 vaci nu trebuie sa faca investitii in vederea obtinerii unui lapte conform cu cerintele UE, insa cei care au mai multe animale si obtin o cantitate de lapte mai mare, trebuie sa-si achizitioneze un aparat de muls si un racitor.

 

E.S.

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!