Get Adobe Flash player

Halloween - magie pentru mintile copiilor

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

De ceva vreme suntem asaltati de tot felul sarbatori si ritualuri. Pe micile si marile ecrane le sunt prezentate celor mai mici, adevarate ritualuri de magie, de invocare a duhurilor, de folosire a amuletelor vrajite ori ritualuri satanice. Acestea toate le sunt ”servite” copiilor sub forma filmuletelor de desene animate

sau chiar de filme in toata regula, deformandu-le astfel, perceptia despre lumea pamanteasca si cea cereasca. Si acestea toate, sub privirea “ocrotitoare” a parintilor, Institutiilor de cultura, a Bisericii, etc. Suntem “calibrati” pe ridicarea de ziduri, cat mai multe si cat mai marete (fie ele biserici, locasuri de cultura, etc.) dar cine le va mai umple?

   Ce vad copiii nostri in aceste filme? Daca ai murit te poti intoarce la viata, tinand in maini o amuleta vrajita si cerand ajutor spiritelor. Unor copii, urmarind aceste episoade ”vrajite”, le-a venit ideea sa se arunce pe geam, pentru ca oricum va spune o formula si in ultimul moment vor zbura, ca eroul preferat - Harry. Sau daca te incoltesc spiritele murdare, poti folosi formulele consacrate pentru asta, din Cartea Magiei si scapi usor din toate. Sau daca cineva te supara poti recurge la pedepsirea lui prin invocarea cutarui blestem. Astfel, incet, incet copiii se indeparteaza de Izvorul Binelui, de iubirea celor din jur si in locul acestor percepte ”traditionale”, “trecute”, “invechite” li se inoculeaza ideile si credintele pagane de tipul: Nu exista Dumnezeu persoana, El este doar exprimarea binelui, fara forma, raul nu este personificat, conteaza doar daca esti in rezonanta cu el sau nu. Nu exista moarte, te poti reintoarce oricand la viata, prin rostirea automata a anumitor fraze magice, trebuie sa te alaturi diferitelor “fratii”, altfel nu esti “protejat”, incet, incet se trece la ritualuri cu adevarat satanice, iar aceste filme pentru copii prezinta in detaliu sacrificarea unor animale oameni, etc. Bombardarea cu imagini scarboase, chipuri demonice, fete de animale, etc, combinate din abundenta cu flesh-uri, de culori, patrund in subconstient, devastand astfel mintile fragede ale copiilor nostri.

Diavolul este atat de siret, incat uzeaza de libertatea data de Dumnezeu, astfel ca, un copil este intrebat daca vrea sa fie pazitorul cheilor secretelor, la cererea aceasta neavand o discernere clara, cedeaza foarte usor si este prins in capcana vrajilor si a Satanei (nu se mai poate apela la mult discutatul: daca nu-ti convine schimba canalul!). In general copii sunt pacaliti cu dulciuri si mancaruri, aici sunt de-a dreptul “aruncati” de buna voie in bratele distrugatorilor de suflete. Se invata prin aceste filme, ca Satana a fost cel mai frumos inger izgonit prin invidie din ceruri de catre Dumnezeu si ca acesta trebuie sa-si reocupe locul binemeritat, fiind la fel ca Dumnezeu co-creator, printr-o armata cat mai mare de oameni devotati lui. Este atacata frecvent dumnezeirea Fiului lui Dumnezeu, sfintii sunt niste bieti neputinciosi. Se prezinta in mod ascuns sub diferite nume, Biblia satanica iar continuturile ei murdare le sunt ”servite” pe “nemestecate” copiilor. Intra in lupta duhurile spurcate cu arsenalul lor: vrajile de tot soiul, miturile, descantecele, farmecele, blestemele “stropite” din belsug de “fatarnicia” si “obraznicia” duhurilor care fac magie alba, neagra si de tot felul. Toata aceasta “talpa a iadului” este distribuita de vrajmasii crestinilor dintotdeauna si noi de cele mai multe ori, prin impasibilitate, nesimtire si indiferenta, suntem contribuabilii acestui declin ontologic al mai micilor nostri.

Ca si preot, nu am vazut nicio atitudine in biserici, in scoli sau in pervertita mass-media. Totul este lax si toti sunt preocupati de: ”preacuviosul ban si de prezbitera placere”. Omul are nevoie de hrana duhovniceasca, supranaturalul, metafizicul face parte din chipul lui Dumnezeu cu care am fost inzestrati. Ce fel de hrana spurcata dam copiilor nostri? Ce vrem sa devina ei maine? Buni crestini, bune mame? Sau robotei in slujba N.O.M.? Dusmanii lui Hristos si slugarnicii Antihristului suntem toti care tacem! Gnosticismul “servit pe tava” copiilor, “ecumenismul dulceag” imbrobodit canonico-scripturistic inghitit pe “nemestecate” de adulti, poleiala N.O.M., Economico-politica, toate acestea au avut un inceput. Ele pentru copiii nostri incep cu aceste ”nevinovate” filme (Harry Potter, Pokemon, etc.), Sarbatori (Halloween, Valentine’s day, etc.), Muzica (toate jocurile au melodii ciudate, de la Internationala la altele ale U.E.), Jocuri (Counter-Strike, care invata violenta, avand frecvente identice cu bataile inimii si cu undele cerebrale), Vestimentatie (stiluri ciudate postmoderniste cu accente vulgare, de veritabili drogati, neingrijiti), Limbaj (trivial, obscen, etc.).

“Atentie tinerilor cui slujiti!”

 

Iulian GAVRILUTA

 
ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!