Get Adobe Flash player

O noua intamplare asemanatoare celor din filmuletele romanesti

de real succes – “Amintiri din epoca de aur” s-a petrecut zilele trecute in Buzau, la acelasi Centru rezidential nr.11, unde pe 8 aprilie s-a semnalat un viol asupra unei fetite de numai 12 ani. De data aceasta, protagonista serialului “Amintiri” este sefa de Centru – Prega Gabriela, care “din dragoste” a fortat angajatele sa semneze in chip comunist o hartie in care se preciza ca angajatele au venit la “munca de jos” din institutie, “de buna voie si nesilite de nimeni”. Cu toate ca in fisa postului nu este prevazuta spalarea geamurilor de la etaj sau a pardoselilor si nici maturatul “de placere”, angajatele Centrului au fost puse la smotru. Pana aici, nimic neobisnuit am zice, daca excludem mitocania cu iz comunist si practica obligarii de a semna impotriva vointei un document, numai ca nenorocul sefei de Centru a fost ca o angajata a cazut de la un geam pe care-l spala si a facut un hematom de toata frumusetea. Dusa la spital, de urgenta, in fisa respective femei (Maria Strezea) s-a scris: “accident de munca”. Intamplarile inimaginabile intr-un secol european si modern au continuat. Peste alta angajata a cazut un geam, respectiva fiind foarte aproape de o tragedie. Din fericire, Daniela Rusoiu a scapat fara nicio rana. Dincolo de cazurile semnalate, este clar ca ceva nelalocul lui se intampla in astfel de Centre si in special in cel cu numarul 11, deoarece incidenta unor astfel de evenimente nu este una sporadica, jurnalistii de la NEWS BUZAU semnaland si altfel de probleme (mai amoroase) petrecute in decursul anilor. Contactata telefonic, purtatoarea de cuvant a DGASPC, Roxana Kovacs, a precizat pentru NEWS BUZAU ca: “In legatura cu un eveniment petrecut la o unitate de asistenta sociala din structura institutiei, suntem in masura sa va comunicam urmatoarele date: conducatorul institutiei a fost informat de catre seful Centrului rezidential pentru copilul cu deficiente de vedere nr. 11 Buzau despre un eveniment petrecut in data de 7 mai a.c.. Pentru motive de siguranta, angajatul a fost transportat la o unitate spitaliceasca, i-a fost evaluata starea de sanatate, constatandu-se un traumatism minor care nu a necesitat internare spitaliceasca”.

Iulian Gavriluta

 

UPDATE: In urma materialului de mai sus, sursele noastre au inceput sa fie amenintate si ne-au spus ca directoarea Preda a amenintat pe toti angajatii cu demisia fluturandu-le un anumit contract de confidentialitate. Ceea ce ne uimeste pe noi nu este atat ce se intampla in aceste institutii de stat ci modul prost de a pune problema subjugand constiintele angajatilor printr-un contract de confidentialitate ce seamana mai mult a "contract de colaborare cu securitatea", deoarece in niciun normativ de munca legal nu se prevede asa ceva, mai ales ca este o institutie publica, unde angajatii sunt platiti din banii nostri, ai tuturor si secretomania de acest fel nu isi are sensul si contravine transparentei publice de care trebuie sa se faca uz in aceste cazuri. Invocarea vreunui act (regulamnt) de ordine interioara din DGASPC nu sta in picioare, deoarce nu este mai presus de Constitutie si de legile in vigoare, de aceea sfatuim factorii responsabili sa intelega ca nemultumirile si mitocaniile din acest sistem nu pot fi oprite de  o hartie anume si de nicio norma interiora sau de amenintari voalate, iar cine mai sustine in 2013 astfel de metode este mai rau decat comunistii, fiind anacronici si de tot rasul. Transmitem angajatilor ca le oferim suport juridic in caz ca se intampla astfel de "demisii" sau concedieri ilegale. Reveniti-va...scurgeri de informatii vor fi mereu si nu e vina nimanui ci doar a voastra care ganditi atat de invechit! PROMITEM SA CONTNUAM DEZVALUIRILE CU ORICE RISC!

REDACTIA

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!