Get Adobe Flash player

Cu toate ca apucaturile profesorului Leon Rusu erau cunoscute in urbe de catre unii parinti, dar datorita promisiunilor de cariera pe care le facea unor eleve, acestia au tacut si inghitit comportarile neconforme cu meseria de dascal a sus-numitului profesor de la Scoala nr. 1 din oras.

Astfel, potrivit surselor din IPJ, dascalul a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore, urmand ca astazi sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva. Conform celor spuse de anchetatori, acesta este acuzat ca ar fi mangaiat si sarutat mai multe eleve in timpul orelor. Scandalul cu profesorul Leon vine la scurt timp dupa un altul – cel al profesorului Marcel Petrisan de la Colegiul „B.P. Hasdeu” care a fost trimis in judecata sub acuzatia de pornografie infantila. Leon Rusu, in varsta de 55 de ani, este fost inspector de muzica, pana in prezent profesor la Scoala Generala nr.1 din Buzau. In urma extinderii cercetarii, politistii au identificat cel putin sase eleve hartuite de profesor, de la clasele de gimnaziu din unitatea scolara respectiva. Noul caz de harture sexuala aduce o pata invatamantului buzoian cu toate ca in ambele situatii mentionate, cei in cauza isi faceau meseria bine la clasa. Tot ieri, politia a anchetat alt caz de corupere sexuala cu minori - este vorba despre un cadru militar din Podgoria care s-a dezbracat in fata unei eleve de 8 ani de la scoala "Vasile Cristofoleanu" din Rm.Sarat.

 

UPDATE 1: Profesorul de muzica Leon Rusu, acuzat ca ar fi mangaiat si sarutat mai multe eleve in timpul orelor, se afla in acest moment la Parchet, urmand ca la ora 15.00 sa fie dus la Judecatorie. Directorul Scolii Generale nr. 1, unde preda profesorul, s-a autosesizat in acest caz, iar parintii a nu mai putin de 7 eleve au depus si ei plangere. In acelasi timp, inspectorul general adjunct Geta Burducea da asigurari ca, dupa cele intamplate, profesorul nu va mai preda in invatamantul buzoian.

UPDATE 2: Din primele declaratii ale responsabililor din Inspectoratul Scolar Judetean, se pare ca pana in prezent exista un numar de 7 eleve care ar fi depus plangere de hartuire sexuala: „Din punct de vedere personal va spun ca domnul Leon nu o sa mai poata preda niciodata in scoala. O sa vedem care sunt rezultatele anchetei din scoala  pentru ca este angajatul unitatii scolare, aici se iau masurile corespunzatoare in urma rezultatelor comisiei de ancheta si la propunerea directorului vom analiza toate aspectele legate de acest caz”, a precizat Geta Burducea, inspector scolar general adjunct. La randul sau, directorul unitatii, profesoara Monica Gheorghe, spune ca incidentul a avut loc chiar in ora de muzica, profesorul fiind de fapt sub influenta alcoolului: „Miercuri, in scoala noastra a avut loc un incident chiar la ora de muzica a domnului profesor Leon Rusu, dupa spusele copiilor, mirosind a alcool, le-a pus mana pe fund, pe sani, le-a pupat, asta in orele dumnealui la clasa a VI-a si a VIII-a. Pana acum avem o reclamatie a unei fetite de clasa a VI-a semnata de 7 parinti. Noi ne-am autosesizat chiar inainte de aducerea reclamatiei de catre parinti, am facut o ancheta, l-am chemat pe domnul profesor in cancelarie si l-am intrebat ce s-a intamplat, bineinteles ca dansul a negat totul. Am convocat Consiliul Profesoral, Consiliul de Administratie si in acest moment ancheta disciplinara este in plina desfasurare”, a precizat sursa citata mai sus. De asemenea, ieri dupa amiaza suspectul a fost prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventiva. Surse din alte unitati scolare din oras spun ca nu este singurul caz de acest fel dar din pacate nimeni nu are curajul sa vorbeasca deschis despre astfel de fapte de hartuire sexuala, deoarece societatea noastra pune imediat stigmatul si pe respectivii elevi, profesori sau parinti aflati in cauza si de o astfel de „amprenta” nu se mai scapa toata viata. Profesorul acuzat de hartuire sexuala este inchis pentru 10 zile, timp in care procurorii trebuie sa finalizeze ceretarile si sa propuna o solutie instantei de judecata.

 

I.G.

 

Profesorul_Pedofil_11_06_2013_New_Buzau
Profesorul_Pedofil_11_06_2013_New_Buzau
Profesorul_Pedofil_11_06_2013_New_Buzau(1)
Profesorul_Pedofil_11_06_2013_New_Buzau(2)
Profesorul_Pedofil_11_06_2013_New_Buzau(3)

 

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!