Get Adobe Flash player

Revenim cu noi amanunte despre Periegheza Detectiva din vara acestui an, coordonata de preotul Mihail Stanciu, organizator Asociatia Origini – Buzau, cu sprijinul Primariei Bozioru, si, de data aceasta, va supunem atentiei o incitanta descoperire facuta de dansul in Muntii Buzaului: o inscriptie in piatra ce ne duce cu gandul la o harta stelara, terestra sau, poate, un indiciu clar despre apele minerale recunoscute in zona Fisici.

          De peste 20 de ani, preotul Mihail D. Stanciu cerceteaza zona in care a si slujit candva ca preot. A fost atras in mod special de un anumit perimetru unde descopera mai multe artefacte pe care unii istorici “avizati” il sfatuiesc sa le reingroape. Descopera o posibila intrare intr-un mormant (exista indicii ca ar fi locul de veci al catorva crestini martirizati in timpul imparatului Licinius), o piramida in 3D, un porumbel urias sapat in stanca, mai multe morminte ale unor pustnici nevoitori ai locurilor... si am putea continua enumerarea descoperirilor...

          Interesanta este si ultima descoperire facuta cu prilejul celei din urma drumetii din aceasta toamna. O piatra care a fost folosita ca treapta pentru locuitorii zonei care coborau pe malul garlei Fisici spre pista de popice. Istorie nestiuta si calcata in picioare! Inscrisuri nedeslusite inca. Semne: un X si restul linii si multe puncte mai mari sau mai mici.

          Acasa are loc procedeul “mene, tekel, upharsin” (numarat, cantarit si impartit) o analiza amanuntita: piatra cantarind 11,470 kg, contine urme de siliciu, sulf, fier si iod si peste 80 de puncte plus linii.  

          O analiza a insemnelor dupa fotografii realizate din mai multe unghiuri este facuta de catre prof. univ. dr.  Suhal Saslan de la Selçuk Üniversite si din Turcia, din aceasta analiza rezulta ca scrierea este “necunoscuta pana acum si ca unele caractere sunt mai vechi decat alte scrieri din lume”.

          Fie ca este un text antic, fie o harta terestra sau stelara, importanta este descoperirea unei noi dovezi de civilizatie foarte veche pe aceste locuri, ce nu se incadreaza in “tiparele oficiale”.

          Ramane ca specialistii care vor vedea artefactul sa ne descifreze tainele si sa speram ca vor iesi la lumina alte dovezi palpabile despre un trecut inca necuprins in manualele de istorie. Zona ramane plina de mister.

Speram ca anul viitor, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa avem date noi despre catacomba martirilor din Muntii Buzaului.

 

X1
X1
X2
X3
X4
X5
X6

 

Florica Duran

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!