Get Adobe Flash player

Ce poti sa mai zici cand un suflet tanar, daruit de Dumnezeu cu multi “talanti”, moare rapus de o boala necrutatoare – ciroza? Asa am aflat de trecerea la cele vesnice a parintelui Valentin Ilie in varsta de 34 de ani care a murit ieri, dupa ce a fost internat de urgenta la sectia de profil ce apartine de Spitalul Judetean. Valentin era un suflet ales,

dar a fost marcat de moartea copilului sau de numai cativa anisori, de atunci parca ceva s-a rupt in el si ori de cate ori ne intalneam imi marturisea aceste lucruri (ne-am cunoscut cu mult inainte de a se hirotoni, desi era mai mic de ani, eram entuziastii colegi - luptatori si dintr-o sala de arte martiale din oras. Apoi l-am cunoscut in satul unde a copilarit…la fel si pe sotia sa, o frumoasa doamna pianista). De la acel ceas nefast, Valentin nu a mai fost la fel si, in speranta ca face bine incepuse sa practice si anumite lucruri mai neortodoxe gen - “deschisul cartii” si altele (REIKI - tehnica foarte periculoasa)….gurile rele vorbesc ca acest pacat i-ar fi agravat boala….Dumnezeu stie, cert este ca acest suflet ales de Dumnezeu pentru a sluji, l-a cerut la El, sa-i fie alaturi de copilul pe care l-a iubit atat de mult. Si el a fost un preot prigonit de fostul Arhiepiscop Epifanie, dar a reusit sa treaca peste toate, iar acum…se odihneste. Trupul neinsufletit al parintelui Valentin este depus la Bisericuta Copiilor (Catedrala Sf.Sava), in subsolul acesteia. Priveghiul (Stalpii) va avea loc marti, 29.10.2013, incepand cu orele 18.00 ( la orele 16 se va face Vecernie si Acatist). Miercuri 30.10.2013 incepand cu ora 8.00 va incepe Utrenia urmata de Sf. Liturghie, apoi slujba de pomenire a parintelui. Locul de veci este in curtea Bisericii din Simileasca cu hramul "Constantin si Elena" - este postat pe “Wall-ul” sau de Facebook. Dumnezeu sa te ierte si sa te odihneasca in pace. Valentine, nu te vom uita!

Iulian Gavriluta

 

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!