Get Adobe Flash player

Tort Diplomat a la Adriana - de Craciun

Ingrediente: 6 oua, 200g zaha, 20g gelatina, fructe dupa preferinta (visine, ananas, piersici, fructe de padure), 500ml frisca lichida, piscoturi.  Mod de preparare: Fructele se spala, curata si se taie cubulete dupa cum poftiti. Daca folositi fructe din compot, le scurgeti de sirop bine si le taiati. Apoi am separat 6 galbenusuri si le-am batut pe foc cu 200 de grame de zahar pudra pina ce s-a ingrosat crema. Am lasat-o numai putin sa se raceasca si am adaugat 20 de grame de gelatina pe care o topisem cu putin suc din conservele fructelor, la foc mic, sau cu sirop de zahar.

 

Prajitura de post cu migdale, coriandru si merisoare

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Ingrediente: 3 linguri gem de prune, 1 cana zahar, 1 cana sifon, 1/2 cana ulei, coriandru macinat un praf de sare, migdale, 50 gr merisoare, 1 lingura cacao, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita praf de copt, 2 cani faina, Mod de preparare: Amestecati intr-un castron gemul de prune cu zaharul ,apoi puneti pe rand sifonul , uleiul si un praf de sare.

 

Muschiulet de porc in crusta de bacon

Ingrediente: (4 portii), 500 g muschiulet de porc, 20 g usturoi, 100 g bacon, 35 ml ulei de masline aromatizat cu cimbru, 400 ml supa de pasare, 50 g smantana lichida,,150 g malai,,20 g blue cheese, 25 g branza de capra, 20 g parmezan, 50 ml vin licoros, sare, piper, Mod de preparare, Cine spune ca nu poti prepara o reteta a-la-chef chiar la tine in bucatarie? Chef Cezar Munteanu iti explica pas cu pas ce ai de facut, in reteta prezentata mai jos. Si iti mai spunem un secret: alege muschiuletul de porc din Carmangeriile Selgros, atent portionat de macelari iscusiti, din carne de cea mai buna calitate.

 

Prajitura mea cu mere si bezea

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Ingrediente: 5 oua, 250g zahar + 5 linguri zahar, 180ml ulei, 125ml apa clocotita, coaja rasa de la o lamaie, drojdie cat o nuca mica, 10g praf de copt stins cu zeama de lamaie, faina cat cuprinde, ca la chec, coca sa faca falduri atunci cand curge. Mere - 2 kg. Mod de preparare 1. Se spala si se curata cca 2 kg de mere, de preferinta soiul Ionatan. Se rad pe razatoarea mare.si se calesc impreuna cu zahar, dupa gust, pana scade apa din ele. Cand sunt gata, se adauga scotisoara. 2. Se separa ouale.

 

Preparate traditionale pentru masa de Pasti

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Din meniul pentru masa de Pasti, nu trebuie sa lipseasca preparatele traditionale specifice din carne de miel, precum drob, stufat sau bors de miel  iar pasca cu branza dulce si pufosul cozonac sunt deserturile care incheie masa de sarbatoare. Bucurati-va in acesta zi alaturi de familie, in jurul unei mese incarcate cu specialitatile culinare traditionale. Aveti grija ca fiecare preparat sa fie gatit cu dragoste, credinta si multa bucurie - igrediente neaparat necesare pentru o masa de Paste reusita. Iar ca bucuria sa fie deplina impartiti si celor saraci din aceste bunatati!

 

Deserturi speciale pentru luna martie

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Primavara ne aduce mereu noi motive sa zambim, ne readuce speranta, optimismul si credinta in mai bine. Pe langa toate acestea, martisoarele primite sau daruite de 1 martie sau micile cadouri de 8 martie, ne aduc bucurie si clipe frumoase petrecute alaturi de cei dragi. Sarbatoriti orice motiv de bucurie cu un desert special. Incercati: Mille feuille; Rulada cu ciocolata; Trufe de ciocolata si fructe uscate.

 

Sa iubim romaneste de Dragobete!

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Sarbatoarea Dragobetelui este una dintre cel mai vechi si frumoase obiceiuri romanesti, cu origini din vremea romanilor, ce este celebrata in data de 24 februarie. Numele sarbatorii vine de la Dragobete, numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, feciorul chipes, iubaret si navalnic al Babei Dochia, personajul mitologic asociat cu venirea primaverii. Sarbatoriti iubirea pe romaneste cu o cina romantica si mancaruri alese. Va ademenim cu: Paste cu sos de rosii si crochete; Trufe picante cu ciocolata si caramel; Budinca de ciocolata cu portocale.

 
Mai multe articole..

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!