Get Adobe Flash player

Idei gastronomice de post

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Pentru ca de astazi intram in postul Craciunului, va aducem cateva retete de preparate de post, care au in componenta ingrediente usor de gasit si nu foarte scumpe. Incercati: Paste cu sos de rosii si busuioc; Cartofi cu usturoi la cuptor; Prajitura cu mere si gris; Dovleac copt cu nuci si stafide.

 

Deserturi surprinzatoare cu pere - pentru Mihail si Gavriil

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Daca sarbatoriti in ziua de Mihail si Gavriil va recomandam sa impresionati musafirii cu deserturi delicioase care pun in valoare savoarea si gustul perelor in moduri surprinzatoare: Galetta cu pere; Tarta cu ciocolata si pere; Pere intregi in aluat.

Galetta cu pere
Ingrediente:

O foaie aluat frantuzesc congelat (400 g), aprox. 1 kg pere, scortisoara, nuscoara, 3-4 linguri zahar, 1 lingura gris, 1 ou, zahar vanilat.

 

Mancaruri delicioase cu vinete

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

In bucataria romaneasca, vinetele sunt la mare cautare, mai ales toamna cand se prepara traditionala zacusca sau populara salata cu vinete coapte. Din vinete putem gati si alte preparate la fel de gustoase si sanatoase. Nu ezitati sa adaugati vinetele in alimentatie, alegand felul preferat in care sa le consumati. Incercati: Vinete prajite cu iaurt si nuci; Chiftele de vinete cu sos de iaurt; Mancare de vinete; Cordon bleu cu vinete; Rulouri cu vinete si carne tocata.

 

Muraturi pe toate gusturile

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Pe langa dulceata si zacusca, pe rafturile camarii trebuie sa facem loc si muraturilor, in otet sau in saramura, dupa gustul fiecaruia. Chiar daca magazinele s-au umplut cu astfel de conserve si suntem tentati sa le cumparam, cele pregatite in casa, dupa metode de conservare vechi, traditionale, vor fi cu mult mai sanatoase si mai gustoase. Incercati: Struguri murati; Gogosari cu sos de mustar; Gogosari cu vinete in otet; Muraturi asortate in saramura; Ardei bulgaresti cu telina in otet; Ardei iuti in otet.

 

Pofta de zacusca!

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Chiar daca pentru a prepara zacusca ne trebuie ceva timp, rabdare si un buget mai maricel, nu ne putem lipsi de ea. Daca inca nu ati umplut camara cu delicioasa conserva, va ademenim cu cateva idei: Zacusca de peste ; Zacusca de fasole boabe ; Zacusca de ardei capia ; Zacusca de ciuperci; Zacusca de vinete traditionala.

 

Mic dejun energizant

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Pentru ca micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei, este bine sa consumam, pe langa ceasca de cafea sau lapte, alimente consistente, hranitoare, care sa ne asigure energia pentru un inceput de zi reusit la serviciu sau la scoala. Iata cateva idei: Omleta cu legume; Briose cu cafea si alune; Fursecuri cu musli si ciocolata, Friganele cu fructe caramelizate.

 

Preparate rapide si delicioase cu mere

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Pentru ca a sosit toamna, iar tarabele din piata s-au umplut deja cu mere romanesti, naturale, sanatoase si bune, va recomandam cateva feluri in care va puteti bucura de gustul si aroma lor inconfundabile. Incercati: Piept de pui cu mere la cuptor; Prajitura rapida cu mere si ghimbir; Mere coapte in aluat.

 
Mai multe articole..

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!