Get Adobe Flash player

Macinici traditionali

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Conform calendarului crestin ortodox, pe data de 9 martie 12, se sarbatoresc cei 40 de Mucenici de la Sevastia, martirizati pentru credinta lor in Hristos. In toate zonele tarii, exista obiceiul de a intampina aceasta sarbatoare, preparand deliciosii mucenici sau macinici. In zona noastra, a Buzaului sunt traditionali colaceii mici, in forma de opt, fierti in zeama dulce, parfumata cu lamaie, scortisoara si serviti cu multa nuca.

Macinici fierti

 

Recomandari culinare de post

Evaluare utilizator: / 5
Cel mai slabCel mai bun 

Astazi intram in Postul Mare, al Pastilor, un post lung si aspru, statornicit de Biserica pentru curatare sufleteasca si trupeasca, astfel incat crestinul sa primeasca purificat marea sarbatoare a Invierii Domnului. Postul se va incheia pe 14 aprilie, iar cei ce doresc sa il tina, se abtin de la oua, carne, lapte si branzeturi. Pentru ulei si vin va fi dezlegare numai sambata, duminica si in ziua Sfintilor Mucenici (9 martie), iar dezlegare la peste, va fi de Bunavestire (25 martie) si in Duminica Floriilor (8 aprilie).

 

Meniu delicios de Dragobete

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Sarbatoriti iubirea pe romaneste de Dragobete si nu stiti ce meniu sa alegeti pentru masa speciala? Va venim in ajutor cu cateva idei: Cocktail de telina, morcov si grapefruit; Pui cu bere neagra si stafide; Turnulete cu frisca si ciocolata.

Cocktail de telina, morcov si grapefruit
Ingrediente:
1 telina mica, 2 morcovi, 1 grapefruit mare, zahar pentru glasat cupele.

 

Rasfat culinar pentru luna iubirii

Evaluare utilizator: / 4
Cel mai slabCel mai bun 

Chiar daca afara suiera vantul, e ger si zapada, trebuie sa ne aducem aminte ca luna februarie este luna dragostei. Un moment numai bun sa ne incalzim cu iubire, tandrete si gesturi romantice. De Dragobete, de Sfantul Valentin si in fiecare zi, sarbatoriti si aratati-va dragostea fata de persoana iubita. Pe langa micile atentii pe care le daruiti, puteti alege sa  pregatiti si o cina romantica la lumina lumanarilor si sa va rasfatati cu delicii culinare precum:Tort cu visine si frisca; Tarta cu ciocolata; Pui cu stafide si curry; Pui shanghai.

 

Hraniti-va adecvat anotimpului rece

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

In anotimpul rece trebuie sa ne alimentam corect pentru ca organismul nostru sa poata face fata bolilor asociate frigului de afara. Este indicat sa consumam alimente bogate in antioxidanti, proteine si carbohidrati. De asemenea, nu ar trebui sa ne lipseasca din meniu, cerealele, legumele si fructele. Incercati: Salata de telina cu mere si nuci; Paste cu ton si broccoli; Stir fry cu legume; Tort cu multe fructe.

Salata de telina cu mere si nuci

 

Preparate simple si rapide

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Mancaruri simple, sanatoase, delicioase, care se prepara rapid si care sunt numai bune dupa meniurile incarcate de sarbatori. Penne cu sos de mustar; Fusili cu sos de rosii si busuioc; Salata de sfecla rosie cu broccoli; Budinca de gris cu lapte.
Penne cu sos de mustar
Ingrediente: 200g paste penne, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 200 g sunca de pui, 1 galbenus, 3 lingurite mustar clasic, 10 ml ulei,s are, piper, zeama de lamaie, patrunjel verde.

 

Tort caramel pentru ziua de Sf. Ion

Evaluare utilizator: / 6
Cel mai slabCel mai bun 

Tortul caramel, va oferi oricarei mese un aspect fin si apetisant, iar musafirii vor avea numai cuvinte de lauda. Un deliciu rafinat, pe masura zilei de Sf. Ion.


Tort caramel
Ingrediente: Blat: 5 oua, 200 g zahar pudra, 4 linguri apa rece, 100 g faina, 2 plicuri praf de budinca de caramel, 1 praf de copt. Crema: 10 linguri zahar,

 
Mai multe articole..

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!