Get Adobe Flash player

Meniu festiv pentru masa dintre ani

Evaluare utilizator: / 6
Cel mai slabCel mai bun 

De Revelion fiecare doreste sa se rasfete cu bucate mai deosebite decat in restul anului. Daca inca nu v-ati hotarat asupra meniului, va prezentam si noi cateva idei de aperitive, fripturi si deserturi festive, care sigur va vor face noaptea dintre ani mai delicioasa: Trandafiri aperitiv; Rulada de porc cu carnati si bacon; Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie; Trufe de ciocolata cu nuci; Tort cu crema de visine si ciocolata.

 

Meniu traditional de Craciun

Evaluare utilizator: / 6
Cel mai slabCel mai bun 

Am intrat deja in atmosfera de Craciun, care inseamna vacanta, colinde, braduti impodobiti, inseamna sa vezi o lume care se straduieste sa fie mai buna, dar mai presus de toate inseamna bucuria de a sta la masa de sarbatoare alaturi de toata familia. Si daca masa e incarcata cu bucate alese precum racituri, salata de boeuf, sarmalute, fripturi, cozonac si prajiturici delicioase, parca bucuria e si mai mare. Impresioneaza-i placut pe cei dragi cu preparate traditionale. Cu rabdare si putina pricepere poti pregati mancaruri delicioase, exact "ca la mama acasa".

 

Galbena gutuie, dulce amaruie...

Evaluare utilizator: / 9
Cel mai slabCel mai bun 

Galbena, puternic aromata, cu miros inconfundabil, supranumita si marul de aur, gutuia este cunoscuta si se foloseste in preparatele culinare inca din Evul Mediu. Se spune despre gutuie ca era fructul preferat al Afroditei. Incercati: Pui cu gutui la cuptor, Gutui coapte, Gem de gutui, Rulada cu gem de gutui.

 

Evaluare utilizator: / 7
Cel mai slabCel mai bun 

In ziua de Sfantul Nicolae va recomandam sa va rasfatati cu clatite, usor de preparat si pe gustul oricui: Clatite brasovene, Boccelute cu piept de pui, Clatite cu mere, Tort de clatite cu frisca si ciocolata.

 

Clatite brasovene

Ingrediente: Aluat:3 oua, 500ml lapte, sare, 300g faina ( pentru 14-15 clatite). Coaja: 3 oua, 200g pesmet. Umplutura: 500g carne de pui, 500g ciuperci,

 

La multi ani de Sf. Andrei!

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Ziua Sfantului Andrei este motiv de bucurie si sarbatoare pentru cei 620.625 de romani, care isi aniverseaza onomastica. Motiv de bucurie avem cu totii, deoarece Sfantul Andrei este si patronul spiritual al Romaniei. Daca in aceasta zi doriti sa preparati ceva deosebit cu care sa surprindeti invitatii, va recomandam sa incercati tortul amandina, un deliciu ciocolatos cu gust pe masura.

 

Retete simple si delicioase de post

Evaluare utilizator: / 12
Cel mai slabCel mai bun 

Daca tineti post sau doriti sa va diversificati meniul, va recomadam trei retete simple, usoare si ieftine: Rosii umplute cu soia,Gulas picant de cartofi, Placinta rulata cu mere.

Rosii umplute cu soia
Ingrediente:
50g granule de soia, 1 morcov, 1 ceapa, 2 linguri bulion, 6-7 rosii, 4-5 linguri ulei, sare, piper, cimbru, boia, patrunjel, busuioc.

 

Evaluare utilizator: / 8
Cel mai slabCel mai bun 

Catina este planta miracol ale carei efecte sunt cunoscute inca din antichitate. Este folosita in astenie fizica si psihica si pentru marirea imunitatii organismului. Este un puternic antioxidant si sunt binecunoscute efectele sale antitumorale. Catina contine:  foarte multa vitamina C, vitamina E,  betacaroten, acizi grasi nesaturati, vit:  B1, B2, PP, D,  minerale: Ca, Fe, fosfor, potasiu, magneziu. Fructele de catina au un gust acrisor astringent si se pot recolta incepand din luna august pana la primul inghet. Din ele se prepara sirop, dulceata, sau se pot usca si folosi pentru prepararea ceaiului.

 
Mai multe articole..

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!