Get Adobe Flash player

Vine Mos Nicolae!

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Se spune ca in noaptea de 5 spre 6 decembrie, Mos Nicolae viziteaza pe toata lumea si lasa dulciuri si alte mici daruri in ghetele frumos lustruite, celor care au fost cuminti, dar si cate o nuielusa pentru cei care au fost lenesi si neascultatori. Daca doriti ca anul acesta Mosul sa va lase mai multe cadouri, incercati sa il indulciti cu un fursec aromat in forma de fulg de nea sau cu unul cu nuci si crema caramel.

 

 

Fursecuri fulgi de nea
Ingrediente:

Aluat:
125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingurita ghimbir ras, esenta de vanilie, 2 linguri lapte, 250 g faina.
Glazura:
100 g unt, 4 linguri lapte, esenta de vanilie, 2-3 cani cu zahar pudra, colorant alimentar.
Mod de preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga faina, ghimbirul, apoi esenta si laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la rece 2 ore. Se intinde apoi in foaie subtire si se decupeaza fursecurile, in forma de fulgi de nea, care se coc 15-20 minute.
Glazura:
Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, colorantul preferat, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa. Fursecurile racite, se decoreaza cu glazura, dupa imaginatie si gust.

 

Fursecuri cu nuci si crema caramel
Ingrediente:

Aluat:
200 g faina, un varf de cutit sare, 1 lingura cacao, 100 g unt, 100 g zahar pudra, 1 galbenus, esenta de vanilie.
Glazura:
1 albus de ou, 1 cana nuci macinate.
Crema caramel:
100 g zahar, 50 g unt, esenta de vanilie, 75 g frisca lichida.
Topping:
50 g ciocolata amaruie.
Mod de preparare:
Aluat:
Se amesteca untul cu zaharul pudra, cacaoa, galbenusul, esenta, sarea si faina. Aluatul obtinut se modeleaza in forma de cilindri subtiri (ies trei) care se ung cu albus de ou. Pe o folie alimentara se aseaza nucile in strat subtire, se pune cate un cilindru de aluat si se ruleaza, apasand usor, pentru ca nucile sa intre in aluat. Rulourile astfel formate, se lasa la frigider pentru cel putin doua ore, dupa care se taie in felii mai grosute cu ajutorul unui cutit. Se pun feliile in tava tapetata cu hartie de copt, iar in mijlocul fiecareia se face cate o adancitura. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coc fursecurile timp de 20 minute. Dupa ce se racesc, se umplu cu crema caramel calduta si se decoreaza cu ciocolata topita.
Crema caramel:
Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase (aprox. 10 minute). Se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga esenta de vanilie.

Pofta buna si sarbatoare lina!

 

Retete oferite de site-ul culinar truedelights.ro

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!