Get Adobe Flash player

Bucate alese pentru masa speciala de Revelion

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

A trecut Craciunul, acum ne gandim la alte bunatati si preparate culinare diverse, pe care sa le asezam pe masa speciala de Revelion si care sa fie pe gustul familiei sau a invitatilor. Indiferent de meniul ales, de la aceasta masa festiva nu lipsesc niciodata aperitivele mai deosebite, friptura de porc sau prajiturile apetisante. Recomandarile noastre: Aperitive cu rosii si busuioc; Struguri umpluti cu crema de branza; Tartine cu somon afumat; Rulada de porc invelita in bacon; Prajitura ötelevizorö; Tort cu multe fructe si frisca.

 

 

Aperitive cu rosii, branza si busuioc

Ingrediente:
Rosii chery, branza sau cascaval, frunze de busuioc proaspat, scobitori.
Mod de preparare:
Rosiile si busuiocul se spala si se lasa sa se scurga de apa. Cascavalul sau branza se taie in cuburi mici. Se infasoara rosia intr-o frunza de busuioc si se infige pe scobitoare. La final se infige un mic patrat de branza. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 

Struguri umpluti cu crema de branza
Ingrediente:

Struguri, crema de branza (almette, philadelphia, creme bonjourů)
Mod de preparare:
Se spala strugurii si se golesc de seminte, apoi se umplu cu crema de branza preferata, cu ajutorul unui pos. Strugurii umpluti, se pot servi asezati pe biscuiti sarati.

 

Tartine cu crema de branza si somon afumat
Ingrediente:

300 g branza proaspata, 1 ardei gras rosu, 3 linguri smantana, 1 lingura unt, sare, piper, marar, patrunjel verde pentru decor, 100 g somon afumat, felii de paine prajita.
Mod de preparare:
Branza proaspata se pazeaza bine cu o furculita si se amesteca cu smantana, untul, ardeiul taiat in cuburi foarte mici, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine totul si se pastreaza la frigider. Se taie painea in felii subtiri, se aseaza in tava, se stropeste cu putin ulei de masline si se coace in cuptor 25-30 minute, pana cand se rumeneste si se usuca usor. Se lasa sa se raceasca. In momentul servirii, se ung feliile de paine cu crema de branza, iar deasupra se aseaza cate o feliuta de somon afumat. Se decoreaza cu patrunjel verde. Nu se fac tartinele cu mult timp inainte de a fi servite, pentru a nu se inmuia prea tare felia de paine.

 

Rulada de porc invelita in bacon
Ingrediente:

100 g bacon, 200-250 g muschi de porc, 1 morcov fiert, sare, piper, patrunjel verde, cimbru.
Mod de preparare:
Muschiul de porc se feliaza si se bate usor. Se presara pe ambele parti cu sare, piper, patrunjel verde si cimbru. Pe o folie de aluminiu se aseaza, una langa alta, feliile de bacon, peste ele se pune carnea de porc, iar deasupra se aseaza morcovul intreg. Se ruleaza cu ajutorul foliei si se impacheteaza bine. Se pune rulada intr-o tava si se da la cuptor. Dupa ce au trecut 30 de minute, se desface folia si se mai lasa inca 10 minute, pana cand rulada se rumeneste frumos.

 

Prajitura ötelevizorö
Ingrediente:
Foi:
10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 10 linguri lapte, 2 oua, 4 linguri cacao, esenta de vanilie, 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu, zeama de lamaie, 500 g faina. Blat: 8 oua, 16 linguri zahar, 8 linguri ulei, esenta de vanilie, 1 lingurita praf de copt, 12 linguri faina. Crema:
1 l lapte,  150 g zahar, 12 linguri amidon (faina), 200 g unt (margarina), esenta de vanilie, zeama de lamaie. Glazura: 3 linguri apa, 200 g  zahar, 3 linguri cacao, 50 g margarina (unt), esenta de rom.
Mod de preparare:
Foi:
Se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta, cacaoa si faina. Se framanta bine, pana se obtine un aluat potrivit de moale. Se intind doua foi subtiri, care se coc pe fundul tavii de la aragaz, timp de 15-20 minute. Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 20-25 minute. (Dimensiuni tava: 35 cm x  30 cm.). Crema: Se amesteca amidonul cu zaharul si se adauga treptat laptele, amestecand energic. Se pun la fiert pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga esenta, zeama de lamaie dupa gust si untul, frecat spuma inainte. Glazura: Se amesteca apa, zaharul, cacaoa, margarina si se fierb pana cand se ingroasa. La final se adauga esenta de rom. Asamblarea: Se aseaza o foaie cu cacao, se intinde jumatate din crema, se pune blatul din pandispan, se intinde crema ramasa, se pune cea de-a doua foaie cu cacao si se intinde glazura. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in forma de patrate. Obtional, deasupra se pot pune fulgi de migdale, iar blatul din pandispan se poate insiropa usor cu sirop de lamaie, compot de ananas sau orice fel de suc de fructe.

 

Tort cu multe fructe si frisca
Ingrediente:

Blat:6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 7 linguri faina, esenta de vanilie, 1 lingurita praf de copt. Umplutura: 2 mandarine, 2 portocale, 2 kiwi, 1 conserva ananas, 5 g gelatina, 300 g frisca. Decor: 300-400 g frisca, fructe.
Mod de preparare:
Se coace un blat rotund din ingredientele date, se lasa sa se raceasca si se taie in trei. Se curata fructele, se taie in cuburi mici si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga foarte bine de zeama. Se pune gelatina la inmuiat in 3 linguri cu apa, se dizolva pe baie de aburi si se toarna peste fructele deja scurse de zeama. Se lasa la frigider pentru 25-30 minute. Intre timp se bate frisca. Dupa ce amestecul de fructe s-a racit bine, se combina cu frisca. Blatul se insiropeaza cu  sucul din conserva de ananas si se umple cu crema din fructe si frisca. Deasupra se decoreaza cu frisca si fructe dupa preferinta.

 

Va dorim pofta buna si petrecere frumoasa de Revelion!
Sa aveti un An Nou plin de bucurii! La multi ani!

 

Retete oferite de site-ul culinar truedelights.ro

 

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!