Get Adobe Flash player

Meniu cu oua de prepelita

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Oul de prepelita este singurul ou dietetic. Fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. Contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Incercati: Oua de prepelita coapte in ciuperci; Oua de prepelita prajite in paine; Oua de prepelita in chiftele.

Adaugati-le in alimentatie, fie ca le consumati crude, fie gatite in diverse forme. Ouale de prepelita se asimileaza in organism in functie de nevoile acestuia, fara a-i produce uzura, ci dimpotriva, avand rol constructiv prin calitatea superioara a proteinei si prin lipsa colesterolului.

Oua de prepelita coapte in ciuperci

Ingrediente:

ciuperci, oua de prepelita, felii subtiri de bacon afumat, sare, piper.
Mod de preparare:
Ciupercile se desfac de picioruse, se spala (daca este nevoie) si se lasa sa se scurga bine de apa. Se infasoara fiecare palarie de ciuperca in felii de bacon si se prind cu scobitori, pentru a nu se desface in timpul prepararii. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, apoi in fiecare ciuperca se sparge cate un ou de prepelita. Se presara cu sare si piper. Se incinge bine cuptorul si se introduce tava pentru 10-15 minute, cat sa se coaguleze ouale.

 

Oua de prepelita prajite in paine

Ingrediente:
2 felii de paine toast, 4 oua de prepelita, sare, piper, ulei de masline.
Mod de preparare:
Feliile de paine se prajesc in toaster, apoi se decupeaza mijlocul cu un pahar sau cu o forma de biscuiti. Se unge o tava cu ulei si se aseaza feliile de paine. Se stropesc si ele cu putin ulei de masline, iar in locul ramas gol din mijloc, se sparg cate doua oua de prepelita. Se sareaza si pipereaza. Se incinge bine cuptorul, apoi se introduce tava, pentru 7-10 minute, in functie de preferinte.

 

 

Oua de prepelita in chiftele

Ingrediente:
Umplutura: 10-12 oua de prepelita
Invelisul: 300g carne tocata de pui sau porc, 1 cartof, patrunjel sau marar, 1-2 catei de usturoi, sare, piper, boia dulce, pesmet, 1 ou de gaina sau 2-3 oua de prepelita, susan.
Mod de preparare:
Ouale de prepelita se fierb timp de 4 minute, se pun in apa rece 10-15 minute, apoi se curata de coaja. Carnea tocata se amesteca cu cartoful ras si scurs bine de suc, usturoiul zdrobit, verdeata tocata marunt, sare, piper, boia dupa gust, ou si o lingura de pesmet sau mai mult, in cazul in care compozitia este inca moale. Se formeaza chiftele rotunde din carne, iar la mijloc se pune cate un ou de prepelita fiert. Se trec prin pesmet amestecat cu susan, apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor timp de 30-35 minute.

 

Pofta buna si sanatate multa!

 

Retete oferite de site-ul culinar truedelights.ro

 

 

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!