Get Adobe Flash player

Mancaruri simple si rapide cu carne de pui

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

In momentele cand nu avem prea mult timp la dispozitie pentru a gati, carnea de pui este cea mai inspirata alegere. Un aliment atat de versatil in bucatarie, cu un pret accesibil si care se prepara rapid si usor. Carnea de pui se poate combina cu diverse condimente, se poate asocia cu sosuri dulci, acrisoare sau picante, garantand astfel, preparate sanatoase si de fiecare data cu o alta savoare, care pot satisface pana si pe cei mai mofturosi membri ai familiei. Recomandari: Salata de chiftele cu maioneza si ceapa; Tocana cu carne de pui si ciuperci; Piept de pui gratinat.

 

 

Salata de chiftele cu maioneza si ceapa
Ingrediente:
Chiftele:
300 g carne tocata de pui, 1 ou, sare, piper, boia dulce si iute, 2 catei de usturoi, 2 lingurite seminte de susan, 2-3 linguri pesmet, 1 lingura patrunjel uscat sau verde.
Ceapa marinata:
1 ceapa , cana otet balsamic (sau de mere), cana apa.
Sos de maioneza: 150 g smantana, 2 galbenusuri (unul fiert, unul crud), 1 lingurita mustar, aprox. 200 ml ulei, sar
e, piper, zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Chiftele:
Intr-un bol se pune carnea tocata si se adauga oul, usturoiul zdrobit, semintele de susan, patrunjelul. Se adauga dupa gust: sare, piper, boia dulce si iute. Compozitia de carne se amesteca bine. Daca este prea moale se adauga 2-3 linguri pesmet. Cu mainile umezite cu apa se formeaza chiftelutele sub forma de bile mici, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180
de grade si se coc timp de 20-25 minute.
Ceapa marinata:
Se taie ceapa sub forma de pestisori si se pune intr-un bol. Peste ceapa se toarna apa si otetul si se lasa la frigider sa se marineze, pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.
Sosul de maioneza:
Se paseaza galbenusul fiert cu o furculita, se adauga galbenusul crud si se amesteca cu o lingura din lemn sau cu mixerul, adaugand uleiul putin cate putin, in fir subtire. Cand maioneza a crescut, se adauga mustarul, sare si zeama de lamaie dupa gust. Maioneza se amesteca apoi cu smantana. Daca este nevoie se mai adauga sare, piper si zeama de lamaie.
Asamblarea salatei:
Se scurge ceapa de lichidul in care a stat si se amesteca in sosul de maioneza. Se adauga si chiftelutele racite si se amesteca bine pentru ca acestea sa se acopere in intregime. Salata se lasa la frigider pana in momentul servirii.

 

Tocana cu carne de pui, ciuperci si arpagic
Ingrediente:

500 g carne de pui, 200 g arpagic, 1 morcov, 5-6 ciuperci proaspete, 1 ardei iute, 2-3 catei de usturoi, 2 linguri suc de rosii, 50 ml vin rosu, 100 ml supa, 3-4 linguri ulei, sare, piper, patrunjel, busuioc.
Mod de preparare:

Carnea se taie in bucati mai mici, se sareaza, pipereaza, apoi se caleste in ulei, pana cand capata o crusta aurie. Se scoate si se lasa deoparte. In aceeasi tigaie se adauga  morcovul taiat rondele, ciupercile taiate felii si arpagicul curatat de coaja si lasat intreg. Se lasa la calit pana scade toata apa lasata de ciuperci. Se adauga sucul de rosii, usturoiul taiat in felii subtiri si ardeiul iute taiat rondele. Se pune inapoi in tigaie si carnea de pui, se toarna vinul, supa. Se lasa la fiert, pana cand carnea este gatita si sosul scade si se ingroasa. Se potriveste gustul cu sare, piper, busuioc si se presara patrunjel. 

 

Piept de pui gratinat
Ingrediente:

1 piept de pui, 2 oua, 200 g smantana, 2-3 linguri ulei, 100 g cascaval, sare, piper, 1 lingura pesmet.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in bucati mai mici, care se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se calesc in putin ulei, pana cand formeaza o crusta aurie. Se unge o forma termorezistenta cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se bat ouale cu sare, piper si se adauga smantana. Se aseaza bucatile de carne in tava si se toarna peste ele, sosul de smantana. Deasupra se presara cascavalul ras. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace gratinul timp de 25-30 minute. Se serveste cald.

 

Pofta buna!

 

Retete oferite de site-ul culinar truedelights.ro

 

 

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!