Get Adobe Flash player

Deserturi speciale pentru luna martie

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Primavara ne aduce mereu noi motive sa zambim, ne readuce speranta, optimismul si credinta in mai bine. Pe langa toate acestea, martisoarele primite sau daruite de 1 martie sau micile cadouri de 8 martie, ne aduc bucurie si clipe frumoase petrecute alaturi de cei dragi. Sarbatoriti orice motiv de bucurie cu un desert special. Incercati: Mille feuille; Rulada cu ciocolata; Trufe de ciocolata si fructe uscate.

 

 

 

Mille feuille

Ingrediente:

250 g aluat de patiserie, 500g smantana pentru frisca, 300 g zmeura,

1 ou, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de vanilie, 4-5 linguri zahar pudra.

Mod de preparare:
Se bate smantana cu zaharul pudra si esenta de vanilie, pana cand se obtine frisca. Se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. Aluatul de patiserie se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se aseaza aluatul pe masa de lucru si se taie in patrate mici, de dimensiuni egale. Acestea se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung la suprafata cu ou batut, apoi se presara cu zahar vanilat. Se introduce tava in cuptorul incins, pentru 20-25 minute. Cand patratele se umfla si se rumenesc frumos la suprafata, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, fiecare patrat se taie in doua, transversal si se umple cu frisca. Deasupra fiecarei prajiturele se aseaza cate o avelina din frisca, in care se fixeaza cate o zmeura. La final se pudreaza cu zahar.

 

Rulada cu ciocolata

Ingrediente:
Foaia de rulada: 4 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, esenta de vanilie.

Crema: 200 g unt, 50 g zahar pudra, 100 g ciocolata neagra,

1 lingura cafea macinata, 1 lingurita ness, esenta de cafea.
Mod de preparare:
Foaia de rulada:

Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o bezea pufoasa. Se adauga galbenusurile si se mai mixeaza doar pana sunt incorporate. La final, se adauga faina si, folosind o spatula, se amesteca usor. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza in strat uniform. Foaia de rulada se coace la 180 de grade, timp de 8-10 minute. Se scoate foaia din tava si se aseaza impreuna cu hartia, pe un prosop umed, se ruleaza cu totul si se lasa sa se raceasca. Crema: Ciocolata se pune intr-un bol si se topeste la microunde sau la bain marie. Se lasa sa se raceasca. Untul se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga ciocolata, cacaoa, cafeaua, ness-ul si esenta. Se mixeaza pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Asamblarea ruladei: Se desface foaia de rulada din prosop si se intinde pe toata suprafata, crema de ciocolata si cafea. Cu ajutorul prosopului, se incepe rularea, desfacand treptat si hartia de copt. Rulada cu crema de ciocolata si cafea se lasa la rece pana se intareste crema, apoi se poate pudra cu zahar sau decora cu ciocolata topita. Se pastreaza la frigider pana in momemtul servirii, cand se taie in felii.

 

Trufe de ciocolata si fructe uscate

Ingrediente:
cana caise deshidratate taiate in cuburi mici, cana stafide, cana cirese confiate (sau curmale, prune uscate, ananas confiat), cana nuci tocate mic, cana nuca de cocos, 1 vf cutit sare, esenta de rom, 1 lingura cacao, 200 g ciocolata neagra.
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun caisele, ciresele, stafidele, nucile, nuca de cocos, cacaoa, esenta de rom si sarea. Se amesteca. Ciocolata se rupe in bucati mai mici si se topeste la microunde sau pe baie de aburi, apoi se toarna peste amestecul de fructe. Se amesteca bine si se lasa pasta obtinuta la frigider, pana cand incepe sa se inchege, dar ramane maleabila. Se formeaza trufele si se trec prin pudra de cacao sau prin nuca de cocos. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 

La multi ani si o primavara insorita plina de bucurii!

 

Retete oferite de site-ul culinar truedelights.ro

 

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!