Get Adobe Flash player

Prajitura mea cu mere si bezea

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Ingrediente: 5 oua, 250g zahar + 5 linguri zahar, 180ml ulei, 125ml apa clocotita, coaja rasa de la o lamaie, drojdie cat o nuca mica, 10g praf de copt stins cu zeama de lamaie, faina cat cuprinde, ca la chec, coca sa faca falduri atunci cand curge. Mere - 2 kg. Mod de preparare 1. Se spala si se curata cca 2 kg de mere, de preferinta soiul Ionatan. Se rad pe razatoarea mare.si se calesc impreuna cu zahar, dupa gust, pana scade apa din ele. Cand sunt gata, se adauga scotisoara. 2. Se separa ouale.

Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250g zahar, pana se albesc. Se adauga uleiul, putin cate putin, apoi apa clocotita, turnata usor si mixand rapid. Adaugam drojdia (cand compozitia este caldutza) si praful ce copt stins cu zeama de lamaie. Se incorporeaza faina, atat cat este necesar ca aluatul ca curga in falduri. 3. Compozitia se pune in tava unsa cu unt si deasupra se pun merele calite. Se coace la 180 grade si inainte sa fie gata cu 5 minute (ea se rumeneste usor) se scoate din cuptor. 4. Se repartizeaza deasupra merelor bezea facuta din 5 albusuri si 5 linguri de zahar. Se introduce din nou in cuptor pana bezeaua prinde o usoara crusta aurie. Cand incepe sa se raceasca, prajitura "transpira" prin bezea siropul din mar.

Pofta buna! Reteta Prajitura mea cu mere si bezea a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!