Get Adobe Flash player

Tort Diplomat a la Adriana - de Craciun

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Ingrediente: 6 oua, 200g zaha, 20g gelatina, fructe dupa preferinta (visine, ananas, piersici, fructe de padure), 500ml frisca lichida, piscoturi.  Mod de preparare: Fructele se spala, curata si se taie cubulete dupa cum poftiti. Daca folositi fructe din compot, le scurgeti de sirop bine si le taiati. Apoi am separat 6 galbenusuri si le-am batut pe foc cu 200 de grame de zahar pudra pina ce s-a ingrosat crema. Am lasat-o numai putin sa se raceasca si am adaugat 20 de grame de gelatina pe care o topisem cu putin suc din conservele fructelor, la foc mic, sau cu sirop de zahar.

Am batut 500 de ml de smantana lichida sau ce vreti voi ca sa obtineti frisca, dupa care am incorporat fructele. Am trecut apoi la asamblare, am captusit o oala cu film transparent ca sa nu am surprize neplacute apoi cu piscoturi adicatelea in cazul de fata savoiardi sardi adica un fel de savoiardi mai mari decat cei pe care ii stim toti si mai moi, drept pentru care nu a mai fost nevoie sa ii inmoi cu nimic, daca insa vreti sa ii folositi pe cei clasici ar trebui sa ii stropiti cu putin sirop de la fructe de exemplu (eu la tortul de portocale de la care am plecat ii muiam cu sucul lasat de feliile de portocale).

    Puneti o parte din crema, apoi fructe deasupra, apoi asezati piscoturi deasupra, apoi iar crema, iar fructe, iar crema, iar fructe, si incheiati cu un rand de piscoturi.

    Dati apoi la rece pentru 2 ore.

    Mod de servire

    Serviti tortul Diplomat de la rece, felii.

    Reteta de tort Diplomat a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forumul culinar.ro

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!