Get Adobe Flash player

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Scandalul iscat pe tema dosarului penal al prim-vicepremierului Liviu Dragnea a atins si Buzaul. Potrivit unor surse judiciare, in respectivul dosar instrumentat de DNA, se face referire si la fostul consilier local  (PSD) din Patarlagele Cristinel D. Ciudatu,

care ar fi actionat dupa „metoda Dragnea” la Referendumul de suspendare a Presedintelui Basescu. „In cauza, s-a inceput urmarirea penala si fata de urmatorii observatori, pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 53 pct. 1 din Legea nr. 3/2000, constand in actiunea de violare, prin orice mijloace, a secretului votului, prin aceea ca au comunicat la diferite ore, in timpul programului de vot, prin mesaje SMS, catre numarul scurt al PSD „1855” numarul de voturi „DA” si numarul de voturi „NU” ce au fost exprimate de alegatorii prezenti in sectia de votare in care acestia si-au desfasurat activitatea de observare a referendumului, dupa cum urmeaza: … -  inv. Ciudatu Cristinel – sectia de votare nr. 120 din oras Patarlagele, judetul Buzau; … Ca aparare generala formulata de susmentionatii invinuiti in cauza este aceea ca nu a fost violat secretul votului in respectivele sectii de votare, pentru ca au fost raportate date fictive referitoare la modul cum s-a votat in timpul desfasurarii votului la referendum. Avand in vedere faptul ca detalierea anchetei asupra acestor aspecte ar necesita un timp suficient de indelungat pentru a periclita principiul celeritatii urmaririi penale, in cauza se vor opera disjungeri, urmate de declinareacompetentei de solutionare a urmaririi penale, in temeiul art. 38, 42, 45 C.p.p., dupa cum urmeaza: … - fata de inv. Ciudatu Cristinel - in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Patarlagele” (Sursa: rechizitoriul DNA). Asadar, dosarul consilierului Ciudatu a fost stramutat tocmai la ... Patarlagele, instanta arhicunoscuta in tara datorita hotararilor controversate luate de-a lungul timpului. Ciudat, nu? Contactat telefonic de redactorii NEWS BUZAU, fostul consilier local Cristinel Ciudatu nu a vrut sa comenteze prea mult acest caz, doar a vrut sa precizeze ca toate „scorurile” pe care le dadea prin SMS sau telefon la centru, erau „din burta”, inventate si nimic mai mult. Din discutia telefonica a reiesit si faptul ca a dat cu subsemnatul doar o singura data la DNA, dupa care procurorul i-a spus ca nu il mai cheama la audieri. Fostul consilier a mai spus ca este intristat de faptul ca in momentul cand a fost chemat la DNA, toti membrii PSD, s-au dat la o parte si nici macar nu l-au mai intrebat de mersul anchetei.

 

Iulian Gavriluta

 

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!