Get Adobe Flash player

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Consecvent politicii partidului sau, democrat-liberalul Cezar Preda s-a aratat nemultumit de modul in care au evoluat lucrurile in privinta propusei legi a amnistiei. „Acum cateva secunde am auzit ultima minciuna spusa in Parlament. Daca erau asa de hotarati sa o voteze trebuiau sa o lase pe ordinea de zi,

sa o respingem toti astazi si nu sa o lasam pentru Paste. De fapt, ce se urmareste pe procedura? Domnule presedinte, nu o sa prindeti alta sarbatoare la romani cand doarme si presa, cand doarme si P.D.-L., cand doarme toata lumea. Dati-i drumul la vot, respingeti-o ca sa vada toata lumea si organismele internationale ca nu vreti sa scoateti oamenii din puscarie la comanda si atunci incheiem capitolul. Va grabiti domnule presedinte, iar daca s-a cerut demisia celor doi mincinosi ai neamului sa stiti ca urmatorul sunteti dumneavoastra daca mai continuati asa”, a spus Preda, adresandu-se catre Valeriu Zgonea. In replica, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, l-a acuzat pe Preda de populism. „Daca in Romania Parlamentul nu mai are dreptul sa produca o asemenea lege, inseamna ca Romania, pentru care eu am luptat in 1989, nu este Romania dumneavoastra si nu traiesc in ea. Dreptul meu ca parlamentar este sa-i consult pe toti. Daca A.N.I., Ministerul Public, Ministerul Justitiei si dumneavoastra care ati fost in comisie prin reprezentanti si care v-ati trezit acum ca sunteti populisti ca v-a certat presedintele. Daca vreti sa fiti populisti acum inainte de Craciun va rog frumos sa fiti populisti la dumneavoastra acasa pentru ca eu de cand sunt in Parlament niciodata nu mi-am permis sa va jignesc sau sa fac populisme cu dumneavoastra sau cu alt coleg. Daca vreodata voi gresi, plec si din Parlament, nu ma ascund dupa fusta Parlamentului. (…) Daca la 1 februarie comisia va propune raport de respingere pentru proiectul de lege si va fi votat, aceasta va fi procedura. Pentru ca noi suntem verticali si nu ne aplecam dupa cum bate vantul, cum a zis Sadoveanu, ca nu suntem trestii!”, a afirmat Zgonea. Proiectul de lege care prevede amnistia si gratierea, subiect de „frictiuni” intre P.S.D. si P.N.L., a fost retrimis la Comisia Juridica si va reveni la vot pe 1 februarie, chiar la inceputul celei de-a treia sesiuni parlamentare din acest mandat. Liderul liberalilor de la Buzau, dar si al grupului de deputati P.N.L. din Camera, George Scutaru, a precizat ca formatiunea sa politica isi  va mentine pozitia anterioara si, indiferent de momentul in care aceasta lege va reveni, vor vota impotriva ei.

 

I.G.

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!