Get Adobe Flash player

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Astazi, deputatii sunt chemati la Parlament pentru a vota ridicarea imunitatii deputatului buzoian Gheorghe Coman, prins in flagrant cand lua spaga de la seful adjunct al DSVSA Buzau – Ciprian Botezatu.

Liberalii buzoieni si o parte din social-democrati si-au exprimat deschis optiunea in favoarea ridicarii imunitatii. „Parlamentarii liberali vor vota in favoarea ridicarii imunitatii parlamentare si cererii de incuviintare a arestarii, prezenta noastra va fi o prezenta buna tinand cont ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna. Sper ca si celelalte grupuri parlamentare, indiferent ca sunt de la putere sau sunt in opozitie, sa asigure o prezenta corespunzatoare pentru a nu mai fi nevoie de o noua sedinta a Camerei Deputatilor pe acest subiect”, a declarat Scutaru, citat de Agerpres. Deputatul liberal a mai spus ca si-ar fi dorit ca Gheorghe Coman sa-si fi dat demisia, asa cum s-a exprimat in fata comisiei parlamentare. Reamintim ca procurorii Serviciul teritorial Ploiesti din cadrul DNA au inceput pe 19 decembrie urmarirea penala fata de deputatul Gheorghe Coman, presedinte al organizatiei judetene Buzau a PC, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire a influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-o formatiune politica, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Acesta este acuzat ca a conditionat mentinerea in functie a directorului adjunct al DSVSA Buzau, Ciprian Botezatu, in schimbul sumei de 3.140 de lei. Dezbaterile pe ridicarea imunitatii au loc la ora 12:00. In cazul in care parlamentarii nu-s prezenti (50% + 1) intr-un numar suficient, plenul Camerei se va reintalni, dupa vacanta parlamentara, cel mai devreme pe 3 ianuarie 2014. VOM REVENI.

 

I.G.

UPDATE 3: Dupa 3 ore de dezbatere, judecatorii ICCJ au decis ca deputatul Gheorghe Coman va fi judecat in libertate. Potrivit surselor judidiciare, deputatul si-a dat seama ca este facut un flagrant si fiind liber, potrivit legii a plecat de la locul faptei (nu a fugit!). Gheorghe Coman nu are voie sa paraseasca tara.

 

UPDATE 2 : Gheorghe Coman a plecat in jurul orei 15:45, de la sediul DNA catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se afla deja dosarul sau. Astazi sau cel tarziu luni, 30 decembrie, se va judeca in regim de urgenta necesitatea arestarii peventive a deputatului Coman.

 

UPDATE 1:

Deputatul Partidului Conservator Gheorghe Coman a ramas fara imunitatea parlamentara, dupa ce 190 dintre colegii sau au votat pentru arestarea preventiva a acestuia, in timp ce 34 s-au pronuntat impotriva. Astfel, Coman poate fi arestat preventiv.

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor in care se decide asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman a inceput, cu o intarziere de o jumatate de ora, din cauza absentei unei parti a parlamentarilor. In jurul orei 13.30, deputatii au inceput sa voteze, in conditiile in care cvorumul a fost intrunit.

Deputatul, impreuna cu avocatul sau se afla in aceasta dupa-amiaza la sediul DNA Ploiesti, unde da declaratii. Pe surse - se pare ca invinuitul merge pe tema inscenarii si sustine ca nu a fugit de la fata locului.

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!