Get Adobe Flash player

Vin primele doze de vaccin antigripal pentru buzoieni

Buzoienii care vor sa se imunizeze gratuit impotriva gripei vor avea la dispozitie, in perioada urmatoare, doze gratuite de la Ministerul Sanatatii. Asta, dupa o luna perioada de asteptare, in care oficialii din Minister au sustinut sus si tare ca nu este nevoie de vaccinuri, in conditiile in care vremea a fost calduroasa si, prin urmare, nu s-au inregistrat foarte multe cazuuri de infectii

respiratorii. In fapt, Ministerul a parut mai degraba ca incearca sa-si ascunda incompetenta, pentru ca dozele de vaccin au fost cumparate abia acum si nu in septembrie, asa cum ar fi trebuit. Pentru buzoieni, Directia de Sanatate Publica a cerut Ministerului Sanatatii 30.000 de doze de vaccin, insa deocamdata nu se stie cate vor ajunge in judetul nostru. Prioritate la vaccinarea antigripala gratuita au persoanele cu varsta cuprinsa intre 6 luni-64 ani, in evidenta cu afectiuni medicale cronice pulmonare. cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau virusul imunodeficientei umane; gravidele, medicii, cadrele sanitare medii si personalul auxiliar, atat din spitale cat si din unitatile sanitare ambulatorii, inclusiv salariati ai institutiilor de ocrotire (copii sau batrani) si ai unitatilor de bolnavi eronici. care prin natura activitatii vin in contact respirator cu pacientii sau asistatii; persoanele, adulti si copii, rezidente in institutii de ocrotire sociala precum si persoanele care acorda asistenta medicala, sociala si ingrijiri la domiciliul persoanelor la risc, precum, si toate persoanele cu varsta de peste 65 de ani.

 

A.P.

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!