Get Adobe Flash player

Medicii si asistentele din Sanatatea buzoiana nu mai intra in greva generala

Personalul medical din spitalele buzoiene nu va intra in greva generala astazi, asa cum era prevazut in planul initial intocmit de Coalitia Profesionistilor din Sanatate. Ieri, Ministerul Sanatatii a aprobat o parte din revendicarile sindicalistilor, asa incat greva a fost amanata. Printre acestea, deblocarea a peste 1.100 de posturi din sistemul

sanitar, promovarea unui amendament la OUG 103/2013 privind plata suplimentara pentru zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale lucrate si suplimentarea bugetului MS cu 200 milioane de lei pentru plata arieratelor din sistem si pentru cheltuieli de functionare a unitatilor medicale. Totodata, ministrul Eugen Nicolaescu a mai spus ca la Ministerul Sanatatii a fost semnat Contractul colectiv de munca la nivel de sector, pe baza caruia vor fi facute mai multe propuneri. Angajatii din sistemul sanitar cer ca Sanatatea sa primeasca treptat minimum 6 la suta din PIB, dar si o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

 

A.P.

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!