Get Adobe Flash player

Inca o transa de vaccinuri antigripale va ajunge la Buzau, pana pe 15 ianuarie

Dupa ce, zilele trecute, la Buzau au ajuns primele 7.000 de doze de vaccin antigripal, pana la jumatatea lunii ianuarie, buzoienii vor beneficia de inca o transa de doze. “Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal destinate campaniei de imunizare gratuita a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire vor fi distribuite in judete, in

mai multe transe, pana la 15 ianuarie, urmand sa fie folosite in spitale si la cabinetele medicilor de familie”, informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat. Prioritate la vaccinare vor avea persoanele de peste 65 de ani cu boli cronice - in special boli respiratorii, cardiovasculare si metabolice -, copiii si batranii institutionalizati, personalul medical si gravidele. “MS asigura faptul ca toti pacientii care se regasesc in categoriile stabilite pentru campania de vaccinare vor fi vaccinati in aceasta campanie, imediat ce medicul de familie ii va anunta”, mai precizeaza MS. Din cele un milion de doze de vaccin antigripal, 600.000 sunt din import, iar 400.000 vor fi produse de Institutul „Cantacuzino“. Anul trecut, in campania de imunizare gratuita impotriva gripei nu au fost folosite vaccinuri de la „Cantacuzino“, dupa ce, in ianuarie 2012, multe loturi cu doze fabricate la acest institut au fost retrase din cauza unei concentratii scazute a tulpinii B, linia de productie a fiolelor fiind ulterior inchisa.

 

A.P.

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!