Get Adobe Flash player

Buzoienii vor achita contributii mai mari la pensii

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Buzoienii care doresc sa se asigure facultativ la sistemul public de pensii vor plati in 2014 contributii lunare mai mari, cuprinse intre 258 si 3.596 de lei.

De la 1 ianuarie 2014, nivelul minim al venitului lunar asigurat inscris in declaratia individuala de asigurare sau in contractul de asigurare sociala este de 805 lei (35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale), fata de 778 de lei cat a fost in acest an, iar nivelul maxim al venitului lunar asigurat este de 11.490 de lei, fata de 11.115 lei in 2013. In aceste conditii, contributia minima lunara de asigurari sociale, ce reprezinta 31,3% din venit, este de 258 de lei, fata de 244 de lei, iar contributia lunara maxima este de 3.596 de lei, fata de 3.479 de lei. Potrivit legislatiei asigurarilor sociale se pot asigura in sistemul public de pensii, pe baza de contract de asigurare sociala, avocatii, personalul clerical si cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate in sistemul public, precum si orice persoana care doreste sa se asigure, respectiv sa-si completeze venitul asigurat.

 

A.P.

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!