Get Adobe Flash player

Deszapezirea in Buzau, mai scumpa de patru ori decat cea din Islanda

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Potrivit Comunicatului de presa al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, pentru ca iarna sa nu ne ia din nou prin surprindere, s-a acordat contractele de deszapezire (18 la numar), ce valoreaza in total peste 150 milioane de lei in urma unor licitatii, din care multe cu o singura oferta valabila.

Printre norocosii, ce vor avea grija ca drumurile nationale (sin u numai) sa nu se inzapezeasca se afla si firma omului de afaceri buzoian Laurentiu Dobrica (PSD) - Mecan Construct. Dobrica fost consilier judetean din partea PSD, a demisionat de curand din CJ de teama unor probleme de incompatibilitate vizate de ANI. Potrivit sistemului electronic de licitatii publice, in cazul sectiei de drumuri Buzau, CNADNR a primit doar o oferta valabila, aceasta fiind cea a Mecan Construct. Valoarea contractului este de aproximativ 15 milioane lei, fiind cea mai scumpa din tara, alaturi de firmele lui Liviu Dragnea, vicepremierul din Alexandria. Directorul general al CNADNR, Neaga, nu a putut fi contactat pentru a explica de ce este atat de scumpa deszapezirea drumurilor nationale in judet, dar este clar pentru toata lumea ca fiecare kilometru deszapezit din Romania este de patru ori mai scump decat cel din Islanda, de exemplu, tara care are anual 100 de zile de ninsoare, potrivit fiecarei regiuni.  Conform datelor prezentate de Administratia soselelor din aceasta tara pe site-ul propriu de internet, in perioada 2011-2012 s-au cheltuit pentru intretinerea de iarna a unui kilometru de sosea in medie 1.200 de euro. Reteaua de drumuri gestionata de administratie are 10.472 kilometri, adica aproximativ doua treimi din cea gestionata de CNADNR. Spre comparatie, potrivit declaratiilor facute de fostul director general al CNADNR, Mircea Pop, in Romania in iarna 2011-2012 s-au cheltuit pentru deszapezire 300 de milioane de lei, adica 70 de milioane de euro sau in medie pe kilometru 4.375 de euro, de trei-patru ori mai mult decat in Islanda.

 

Iulian Gavriluta

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!