Get Adobe Flash player

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

In cadrul activitatilor desfasurate de politisti din cadrul Biroului AESP si structurilor de ordine publica ale Inspectoratului de Politie Judetean Buzau in zilele de 28 si 29 decembrie a.c. in baza planului de actiune „Foc de artificii”, au fost identificate 6 persoane care detineau sau comercializau articole pirotehnice din categoria a II-a.

Patru dintre suspecti au fost identificati pe  raza comunelor Berca si Zarnesti, unul in zona Pietei Centrale din municipiul Buzau, iar unul in zona Statiei CFR Buzau, aceasta infractiune fiind constatata de o patrula din cadrul Biroului Judetean de Politie Transporturi Buzau. In toate cele 5 cazuri au fost intocmite dosare penale pentru „orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept”, prevazuta si pedepsita de art. 37 alin. 3 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. De asemenea, politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor 9.005 petarde din categoria a II-a. Politistii atrag, din nou, atentia buzoienilor asupra pericolului la care se expun in momentul in care utilizeaza articole pirotehnice din categoria celor interzise de lege. In conformitate cu prevederile legale, persoanele fizice pot detine si folosi articole pirotehnice din categoria I tot timpul anului, dar nu le pot confectiona, importa sau comercializa. De asemenea, persoanele fizice nu pot confectiona, detine, comercializa, importa, folosi sau executa orice alta operatiune cu articole pirotehnice din categoriile II-IV, T.1 si T.2. Nerespectarea legislatiei in domeniul articolelor pirotehnice se sanctioneaza cu amenzi a caror valoare maxima poate ajunge pana la 7.500 de lei, daca fapta nu constituie infractiune, caz in care pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la un an. Sanctiunile contraventionale cu amenda pot fi aplicate si persoanelor juridice, situatie in care limitele minime si maxime ale amenzilor se majoreaza cu 100%. Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an, aceeasi pedeapsa fiind prevazuta si in cazul comercializarii articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 catre persoanele cu varsta sub limita prevazuta de lege (16 ani), ori al comercializarii catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni.

 

E.S.

 

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!