Get Adobe Flash player

Ce ne asteapta in 2014: scumpiri la utilitati si alimente, taxe majorate si impozite mai mari. Vezi lista completa

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Dupa anuntatele scumpiri ce vor sa vina, iata ca prima yi aanului in curs a adus preturi majorate la servicii. Astfel, vom plati mai mult in 2014 pentru combustibil si gaze iar aceasta scumpire se va transmite apoi in pretul alimentelor si in cel al unor servicii. Asadar, din prima zi a anului vom plati mai mult pentru

gazele naturale pe care le consumam - 11 lei in plus la fiecare mie de metri cubi. De asemenea, pretul la energie electrica creste de la 1 ianuarie cu 1 la suta. Toate aceste scumpiri ale energiei vor duce la majorari de preturi de la 5 pana la 15 la suta la unele produse si servicii, dat fiind ca consumatorii industriali vor plati indexari chiar mai mari decat cei casnici de la 1 ianuarie. Gvernul a pregait TcadouriT si la taxe si impozite, astfel, tot de la 1 ianuarie se introduce impozitul pe constructii speciale. Acesta reprezinta 1,5 la suta din valoarea constructiei si va duce cel mai probabil la alte scumpiri. Vor fi impozitate de acum si firmele care detin piscine in scop comercial, dar si persoanele fizice care au bijuterii sau arme de vanatoare si de uz personal. Acciza la tutun creste cu 67 la suta la mia de tigarete, asa incat un pachet de tigari va ajunge sa coste cu 50 de bani mai mult. Acciza la bauturi se majoreaza cu 33 la suta, de la 750 la 1.000 de euro pe suta de litri de alcool pur. Inca o smecherie guvernamentla cu toate ca suprataxa de 7 eurocenti pe litrul de carburant trebuia sa fie aplicata de la 1 ianuarie, Guvernul a amanat-o pana in aprilie. 2014 incepe si cu o moneda nationala depreciata pana la minimul ultimei jumatati de an. In schimb, s-a schimbat incepand de astazi pretul accizei, dat fiind ca Guvernul a decis modificarea modalitatii de calcul. Cu alte cuvinte, benzina si motorina se vor scumpi oricum de la inceputul anului . conform primelor estimari, scumpirea va fi de 9 bani la litru. Acum tineti-va bine, urmeaya smecheria nationala stabilirea unor preturi la sevicii dupa cea mai urata dobanda anuala din 2013 (?!) - ultimul curs valutar stabilit de BNR in 2013, de 4,48 de lei pe euro, va scumpi produsele de import si va creste facturile la unele servicii. Un calcul grosier arata ca toate aceste scumpiri vor taia in 2014 din bugetul anual al romanilor, si asa secatuit de criza, aproximativ 100 de euro. Protectie sociala, ce mai..

 

Iulian Gavriluta

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!