Get Adobe Flash player

Valuri de samsari imobiliari se interseaza de suprafetele de teren de langa viitoarea autostrada Buzau-Braila-Galati

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Anuntata constructie a autostrazii Buzau-Braila-Galati, face furori printre samsarii imobiliari din urbe. Astfel, care mai decare trag sfori, dau mese bogate politicienilor si factorilor de decizie din CNADNR pentru a afla pe unde va trece exact autstrada cu pricina. Miza principala nu este alta decat

cumpararea de terenuri pe de-o parte si de alta a viitoarei autostrazi si vinderea lor la suprapret dupa aceea. Inca de anul trecut, politicienii puterii informau oamenii de afacei din zona depre un asemenea proiect trasand in mare taina cu carioca pe hartie sau servetele din restaurante presupusul itinerar al ôbanilor imobiliariö. Astfel, potrivit informarii oficiale, din cele 3 miliarde de euro puse la dispozitie de Uniunea Europeana prin fonduri de coeziune si instrumentul Connecting Europe Facility in perioada 2014-2020 vor fi finantate autostrazile Craiova-Calafat, Bucuresti-Alexandria, Pitesti-Ramnicu Valcea, Ungheni-Iasi-Targu Neamt si Roman-Bacau, in timp ce cele 1,8 miliarde de euro din fondurile de dezvoltare regionala vor fi folosite pentru constructia autostrazilor Sibiu-Brasov, respectiv Brasov-Bacau. De la bugetul de stat vor primi bani autostrazile Buzau-Braila-Galati, resşpectiv Bors-Suplacu de Barcau. Aceasta din urma este deja pe jumatate construita in urma contractului cu americanii de la Bechtel, care a fost insa reziliat in luna mai a acestui an.

 

I.G.

 

reclama ta1

ADRESA NOULUI SITE(din 2014):

Momentul Zilei

 

LA MULTI ANI BUZOIENI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

La cumpana dintre ani, atunci cand dorintele zboara neingradite catre Cer, redactia NEWS BUZAU ureaza tuturor buzoienilor, oriunde s-ar afla, numai bine, sanatate si maxima fericire. Sa fiti voi insiva mereu! Un an mai bun!