Get Adobe Flash player
SPORT FEMININ

Surpriza extrem de placuta a anului 2011 a fost fara indoiala aparitia echipei locale de fotbal feminin, Viitorul. Daca la fotbal masculin

microbistii buzoieni s-au obisnuit deja cu gandul unei noi retrogradari a echipei FC Gloria, si televiziunile locale se bat pe ,,derby-uri de liga a V-a, singurul spectacol sportiv fotbalistic veritabil a devenit fotbalul feminin.

Fara duritati, in fair-play total, de multe ori cu executii spectaculoase inventate parca pentru spectatori, fiecare meci de fotbal feminin din Liga I se comprima in 90 de minute de fotbal, asa cum l-au intentionat poate creatorii acestuia. ,,Responsabil cu infiintarea si mentinerea unei echipe din Buzau pe prima scena a vietii sportive este antrenorul Marius Musceleanu, care, in conditiile unei finantari simbolice primite de la alesii locali, a reusit prin resurse proprii sa se prezinte la toate meciurile programate in turul acestui campionat. In contextul unei echipe al c?rei schelet il reprezinta jucatoare din Braila, provenite din futsal, studente, care nu reusesc decat sa ajunga la meci, restul jucatoarelor provenind din alte sporturi, handbal sau chiar box (Steluta Duta?), scorurile inregistrate in statistica FRF nu reprezinta valoarea colectiva a echipei, ci mai degraba examenul dur al neadaptarii la rigorile, si, de ce nu, adversitatile Ligii I la fotbal feminin. Astfel se explica reprizele foarte bune in care jucatoarele lui Marius Musceleanu (un antrenor vulcanic in timpul meciului, un pedagog de exceptie la antrenamente ) au tinut in sah vicecampioana Tg. Mures, sau echipe de traditie cum ar fi Targoviste, Brazi sau Brasov  si egalul de la Iasi, obtinut in conditiile unui arbitraj ,,moldovenesc. Unul dintre neajunsurile organizarii acestei competitii este faptul ca arbitrii delegati pentru aceste meciuri sunt din judetul echipei gazda, lucru care la ultimul meci al fetelor de la Viitorul, disputat la Pitesti, a fost extrem de vizibil, Oana Podaru, portarul titular fiind penalizata cu un penalty inexistent si apoi, desi faultata extrem de brutal la faza imediat urmatoare, la protestele echipei s-a raspuns doar cu zambete ironice din partea corpului de arbitri. In pauza competitionala, NEWS BUZAU va publica o serie de reportaje, interviuri si materiale foto-video in exclusivitate despre primul sezon de fotbal feminin buzoian. Deocamdata, va invitam la turneul de fotbal de sala feminin, Cupa Liceelor, care se va disputa intre 12 si 16 decembrie la Sala Sporturilor din Buzau, de unde zilnic reporterii News Buzau vor oferi informatii despre meciuri si rezultate.

Stefan Dobre


Very Simple Image Gallery:
Could not find folder /home/newsbuza/public_html/images/stories/fotbalfeminin/

Ultima actualizare (Luni, 12 Decembrie 2011 08:12)